Elköltötték

2023.04.02. 10:29

Bíróság elé állnak Szerencsen az önkormányzati alkalmazottak, akik 46 milliót sikkasztottak

Előkészítő ülést tart a Szerencsi Járásbíróság azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik a vádirat szerint egy borsodi település önkormányzatától rendszeres haszonszerzés végett mintegy 46 millió forintot tulajdonítottak el jogtalanul.

BOON

Forrás: Shutterstock

Fotó: Gorodenkoff

A vádlott nők feladata volt egyebek mellett a szociális étkeztetéssel kapcsolatos térítési díjak beszedése, mely összegeket az egyszerűsített készpénzfizetési számlák másodpéldányaival együtt be kellett fizetniük a városi kincstárba, mely az önkormányzat vagyonával egyébként gazdálkodott. 

A vádlottak azonban 2005 januárja és 2013 augusztusa között csak a rájuk bízott térítési díjak egy részét fizették be a kincstárba, másik részét jogtalanul eltulajdonították. Az önkormányzatnak okozott 46 millió forint kár a nyomozás során nem térült meg.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!