Kazincbarcika hírei

2019.02.08. 15:07

Aki vágóképekből „főzi” kreatív anyagait Kazincbarcikán

Kazincbarcika - Kreatív munkáival színezi tovább a színes várost.

Kazincbarcika - Kreatív munkáival színezi tovább a színes várost.

Júniusban lesz harmadik éve, hogy a Kazincbarcikai Városi Televízió (KOLORTV) kollektíváját erősíti Kovács István. Az operatőrként és vágóként dolgozó fiatalember a magyar kultúra napján vette át az igazgatói dicséretet dr. Makkai Orsolyától, a tévét is üzemeltető Barcika Art Kft. ügyvezető igazgatójától.

Régi álma volt

Kifogyhatatlan ötlettára és kreatív látásmódja tette egyedivé – áll a díj indoklásában – a tavalyi Kolorfesztivált és a városüzemeltetési applikációt népszerűsítő reklámokat.

– Mindkét munkára büszke vagyok, a fesztivál szpotjára különösen, mert ez egy komplett történetet mesél el. Az alkotást egy versenyre is neveztük, ahol kategóriájában a tíz legjobb közé is bejutott – mondja lapunknak István, aki leszögezi: nem számított a dicséretre, de az visszacsatolás volt számára, hogy jó úton jár.

Korábban – meséli – teljesen más területen dolgozott, de régi álma volt a média, hogy kreatív énjét is kiélhesse. Céljai elérése érdekében a kommunikáció szakot is elvégezte Egerben.

„Először Budapesten próbáltam elhelyezkedni, gondolva, ott több az állás. Végül Borsodban, azon belül itt, Kazincbarcikán kaptam lehetőséget a hivatásomat űzni. Nagyon boldog vagyok, hogy ez sikerül.”

István az egyedi látásmódját is beépíti a napi rutinba, mint mondja, egy tudósítást is tud színesíteni egy jól komponált kép.

„Szoktam mondani, hogy hasonlóan a főzéshez, itt is sok múlik a nyersanyagon. Az viszont a vágás, ha tetszik a főzés után dől el, hogy milyen lesz a végeredmény, hogy fog-e »ízleni« a nézőknek.”

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!