Kazincbarcika hírei

2019.01.23. 17:06

Ünnepbe kezd egész Barcika

Kazincbarcika - A Sajómenti Népművészeti Egyesület kapta idén a Barcikart-díjat.

Kazincbarcika - A Sajómenti Népművészeti Egyesület kapta idén a Barcikart-díjat.

A hagyományoknak megfelelően ebben az esztendőben is köszöntötték a város kulturális életében dolgozókat Kazincbarcikán a magyar kultúra napján. Az Egressy Béni Művelődési Központban megtartott eseményen Szitka Péter polgármester mondott ünnepi köszöntöt. A városvezető hangsúlyozta: az önkormányzatnak minden évben fontos, hogy elismerjék azokat akik tesznek a város kulturális életéért.

Az egészséges életmód és táplálkozás hozzájárul a test fitten tartásához.” Dr. Bacskó

Hatvanötödik születésnap

– Az idei év egészen különleges Kazincbarcika szempontjából, hiszen most ünnepeljük városunk hatvanötödik születésnapját. Ennek apropóján februártól az egész évet átölelő, változatos kulturális programsorozatot indítunk, mely során szintén igyekszünk megtalálni a módját annak, hogy a kultúrában tevékenykedő szakembereinket köszöntsük, és folyamatosan elismerjük, ugyanis számunkra ők nagyon fontosak – mondta el lapunknak a városvezető.

A köszöntőt követően előbb dr. Makkai Orsolya, a Barcika Art Kft. ügyvezető igazgatója adott át elismeréseket. Igazgatói elismerést vett át 2019-ben Móricz Zsófia, rendezvényszervező, valamint Kovács István, a cég által üzemeltetett Kazincbarcikai Városi Televízió operatőre.

A „Kazincbarcika Közművelődéséért” Érték díjjal ebben az évben a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban működő Gimi Galériát, illetve annak vezetőjét a Podmaniczky-díjas Bukodiné Sólyom Ilonát tüntették ki.; ugyanennek Szakmai díját Kovács Gabriella, az Ózdi Szakképzési Centrum Deák Ferenc Szakképző Iskolája és Szakgimnáziuma művésztanára vehette át.

A legnagyobb elismerés

Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő oklevelét idén, Pintérné Fenyvesi Miléna, az Egressy Béni Városi Könyvtár könyvtárosa, illetve Szathmáry-Király Ádám, FIAP Gold Medál-díjas fotóművész kapta. A kazincbarcikai önkormányzat 2007-ben alapította a város legnagyobb kulturális elismerését, a Barcikart-díjat, melyet amelyet minden évben egyszer, a magyar kultúra napján egy, a városban élő és alkotó, a városhoz kötődő személynek vagy közösségnek adományoznak a művészetek, a kulturális élet területén kiemelkedő tevékenységéért. A rangos kitüntetést 2019-ben a Sajómenti Népművészeti Egyesület érdemelte ki, a díjat Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester adta át Gór Mihálynak az egyesület elnökének.

A kultúra napi ünnepség a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola ünnepi műsorával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!