Kazincbarcika hírei

2018.11.05. 14:20

Elégedett a rendfőnök a barcikaiak munkájával

Kazincbarcika - Budapest mellett Kazincbarcikát is meglátogatta a Don Bosco Szalézi Rend vezetője.

Kazincbarcika - Budapest mellett Kazincbarcikát is meglátogatta a Don Bosco Szalézi Rend vezetője.

Ángel Fernández Artime rendfőnök november 1–4. között tartózkodik Magyarországon, és az észak-borsodi várost azért látogatta meg, mert hazai viszonylatban itt alakult ki napjainkra a legjelentősebb szalézi jelenlét: a Szent Család plébánia mellett ők üzemeltetik a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumot (korábban Ságvári Endre Gimnázium), a Don Bosco Általános Iskolát, Szakközépiskolát, Szakgimnáziumot, Gimnáziumot és Kollégiumot, valamint a néhány éve átadott új kazincbarcikai sportlétesítményt, a Don Bosco Sportközpontot.

Vitális Gábor tartományfőnöki vikárius, plébános az Északnak elmondta, a rendfőnök először a rendtársakkal találkozott a tartományi tanácson, majd déli tizenkét órától közös szentmisét tartottak a Szent Család-templomban. A program délután egy kötetlen találkozóval zárult a sportközpontban, ahol az oktatási intézményekbe járó fiatalokat ismerhette meg a rendfőnök.

Don Bosco utódjával

A Szent Család Plébánia vikáriusa úgy fogalmazott, a találkozó hatalmas jelentőségű a tartomány életében.

– A rendfőnökkel való találkozón egyben Bosco Szent János, vagyis rendünk alapítójának utódjával találkozunk, aki mindig útmutatást ad, hogy helyi jelenlétünkben hogyan tudunk minél eredményesebben dolgozni – mondta Vitális Gábor.

Ahogyan megtudtuk, Ángel Fernández Artime rendkívül elégedett a rendtársak kazincbarcikai tevékenységével.

A fiatalokért dolgoznak

– A rendfőnök nagyon pozitívan vélekedett a munkánkról, ami nekünk hatalmas öröm. Buzdított minket arra is, hogy bár mára nagyon sokrétű lett a tevékenységünk, soha ne felejtsünk el tenni a legelhagyatottabb fiatalokért, hiszen ez a rend legfőbb törekvése – zárta Vitális Gábor.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!