Kazincbarcika hírei

2018.10.14. 12:32

Nem ártott ismerniük például a Knight Ridert

Kazincbarcika - Generációk találkoztak a kazincbarcikai bűnmegelőzési vetélkedőn.

Kazincbarcika - Generációk találkoztak a kazincbarcikai bűnmegelőzési vetélkedőn.

„Kulcs a biztonsághoz – nemzedékeken keresztül” címmel játékos bűnmegelőzési vetélkedőn szépkorúakból és középiskolás diákokból álló csapatok mérték össze Kazincbarcikán tudásukat. A programot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány és a kazincbarcikai IDŐVÁR Nyugdíjas Kulturális Klub szervezte meg nemrégiben. A generációs találkozónak a kazincbarcikai Irinyi János Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diák­otthon adott otthont.

A vetélkedő célja a fiatal és az idős generáció közötti távolság csökkentése, mindkét korosztály részére történő hasznos bűnmegelőzési információk átadása volt. A rendezvény lehetőséget adott az idős korosztály biztonságérzetének erősítésére, a bűnmegelőzés mai legfontosabb eszközeinek, módszereinek megismerésére.

A rendezvényt Harsányiné Kovács Marianna, a szakgimnázium igazgatóhelyettese és Dudás Péter alezredes, a Bűnmegelőzési Osztály vezetője nyitotta meg.

Totó, filmzenék…

A csapatoknak négy feladatot kellett végrehajtaniuk, többek között bűnmegelőzési totót töltöttek ki, régi bűnügyi film­zenék – Kojak, Magnum, Knight Rider – felismerésével is lehetett értékes pontokat szerezni, a „trükkös csalásokat” bemutató bűnmegelőzési kisfilm alapján egy teszt megoldása, illetve úgynevezett részeg – az ittasságot szimuláló – szemüvegben időre történő ügyességi feladatok tették próbára a szépkorúakat és a diákokat egyaránt.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!