Kazincbarcika hírei

2018.06.11. 12:42

Húsz tehetséges fotóst díjaztak a pályázaton Kazincbarcikán

Kazincbarcika - Húsz tehetséges alkotót díjaztak a IV. Észak-Borsod Fotópályázaton, nagyszabású gálaműsor és kiállítás keretében Kazincbarcikán.

Kazincbarcika - Húsz tehetséges alkotót díjaztak a IV. Észak-Borsod Fotópályázaton, nagyszabású gálaműsor és kiállítás keretében Kazincbarcikán.

Sokan és sok képet küldtek

Június 2-án délelőtt hirdették ki a szakmai zsűri döntését Sajó Attila vezetésével, a Don Bosco Sportközpontban.

Nagyrészt megyénkből, Budapestről, vidéki nagyvárosokból és a határon túlról: Szlovákiából, Erdélyből és Szerbiából 550 pályamunka érkezett, amelyet 83 pályázó készített.

Versenykategóriák szerint: Kurti Gábor, Vita című fotográfiája győzött a Borsod-Abaúj-Zemplén megye és a határos szlovákiai megyék – természeti-, turisztikai-, és épített – örökségéről készült fotográfiák között. Szabó Ferenc Utolsó remete című képét a portrék körében értékelték első helyen. A kreatív képek sorában Laki Krisztin Shattered life című alkotása lett a győztes. A szakrális helyeket – templomokat, vallási-, kegy- és imahelyeket – megörökítő fotók között, pedig Majoros László Remény című fényképe szerezte meg az első helyet.

A köszöntésen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Török Dezső a ­Borsod-Abaúj-Zemplén ­Megyei Közgyűlés elnöke és Demeter Ádám, a Bánhorváti – Nagybarca Polgári Együttműködés elnöke tette tiszteletét.

DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!