Kazincbarcika hírei

2017.11.05. 08:51

Koncz Zsuzsa koncertet ad Kazincbarcikán

Kazincbarcika - Koncz Zsuzsa Vadvilág című stúdióalbuma 2016-ban jelent meg, sorban a negyvenedik, amelyhez egy koncertsorozat is tartozik.

Kazincbarcika - Koncz Zsuzsa Vadvilág című stúdióalbuma 2016-ban jelent meg, sorban a negyvenedik, amelyhez egy koncertsorozat is tartozik.

Ennek kazincbarcikai állomása az Egressy Béni Művelődési Központban lesz november 9-én 19 órától.

Az új albummal töretlenül folytatódik a Koncz Zsuzsa-életmű, de az előző lemezhez képest csak a vele legszorosabb kapcsolatban álló szerzők írtak dalokat a lemezre. A munkafolyamatokat, mint évek óta, Závodi Gábor irányította, továbbá ő írt három dalt is a lemezre.

Koncz Zsuzsa pályafutása a Magyar Televízió által meghirdetett első Ki mit tud? című vetélkedőn indult. A televíziós szereplést követően sorra kereste fel az 1960-as évek három korszakalkotó, de még amatőrként játszó zenekara, az Omega, az Illés és a Metro együttes. A dalaiban megjelenő hite, életfelfogása, a világról alkotott képe, a számokból sugárzó szenvedély és erő generációkat köt le és vonz magával.

Pályafutásának talán egyik legmeghatározóbb kitüntetését, a Francia Becsületrendet 2001-ben vette át. Pár év elteltével, 2008-ban pedig átvehette hazája által a kultúra és a művészet területén nyújtott munkásságért adható legmagasabb rangú elismerést, a Kossuth-díjat.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!