Kazincbarcika hírei

2012.08.13. 15:01

Kitüntetések, koncert a kazincbarcikai ünnepi napon

Kazincbarcika - A hagyományokhoz hűen idén is a város Fő terére várják augusztus 20-án a kazincbarcikaiakat.

Kazincbarcika - A hagyományokhoz hűen idén is a város Fő terére várják augusztus 20-án a kazincbarcikaiakat.Délelőtt tíz órától szabadtéri ünnepi szentmise lesz a téren, mely egy hagyományos program minden Szent István napi rendezvényen.

Délután négy órakor az Egressy színháztermében veszi kezdetét az ünnepi képviselő-testületi ülés. Ennek keretében adják át a Kazincbarcika Város Önkormányzata által adományozott kitüntetéseket: egy Díszpolgári cím, két Pro Urbe Kazincbarcika elismerés és három emlékplakett talál majd méltó gazdára.

Az ünnepségen 21 polgármesteri elismerő oklevelet és 2 kiemelt díjat is átad Szitka Péter, hiszen idén a „Kazincbarcika Város Egészségügyéért” és a „Kazincbarcika Város Közszolgálatáért” kitüntetéseket is az ünnepi testületi ülésen nyújtják át két arra érdemes szakembernek.

A testületi-ülésen két kazincbarcikai kötődésű, de ma már országos hírnevet szerző művész lép fel: Avedikián Viktória énekével, Dányi Krisztián pedig szavalatával emeli majd az ünnep fényét.

Este fél nyolckor ismét a város Fő terén folytatódik a Szent István-napi városi ünnepség, ahol ünnepi beszédet mond és az új kenyeret megszegi Szitka Péter polgármester. Ezt követően a rendkívül népszerű énekesnő, Zséda élő koncertje szórakoztatja majd a közönséget. A programot 21.45-kor tűzijáték zárja.

-GJ-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!