Kazincbarcika hírei

2012.02.21. 10:35

Elhunyt Kazincbarcika díszpolgára

Kazincbarcika - Életének 77. évében elhunyt Ollári István, a város díszpolgára.

Kazincbarcika - Életének 77. évében elhunyt Ollári István, a város díszpolgára.Ollári István 1935. május 3-án született a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Fegyverneken. A Veszprémi Vegyipari Egyetemen szerzett vegyészmérnöki oklevelet, majd az 1960-as évektől a Borsodi Vegyi Kombinátban dolgozott: először több területen is üzemvezetőként, majd a nitrogén műtrágyagyár vezetője lett.

1963 márciusától 1980 márciusáig - négy cikluson keresztül - Kazincbarcika város országgyűlési képviselője volt. 1990-ben lett tagja a helyi képviselő-testületnek, az első ciklusban listán került a grémiumba, majd a 10. sz. választókerület egyéni képviselőjeként tevékenykedett 2006-ig. A testület gazdasági bizottságát három cikluson keresztül vezette.

A városért, Kazincbarcikáért végzett kiemelkedő munkájáért 2005-ben Díszpolgári címet kapott, mely egy kiváló közéleti- és szakember életművének méltó elismerése volt.

Ollári István hamvasztás utáni búcsúztatása 2012. február 25-én (szombaton) 13 órától, a kazincbarcikai Városi Temetőben lesz.

- Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Gyászoló Család -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!