Kazincbarcika hírei

2011.11.25. 15:11

Újabb jelentős elismerés

Kazincbarcika - Pro Sanitate díjat kapott a kazincbarcikai Dr. Erdei Sándor.

Kazincbarcika - Pro Sanitate díjat kapott a kazincbarcikai Dr. Erdei Sándor.Magas rangú állami elismerést, Pro Sanitate díjat kapott Dr. Erdei Sándor háziorvos. A doktorurat ezen alkalomból külön köszöntötték a Városházán.

A Pro Sanitate díj egy olyan országos elismerés, melyet minden évben azok a szakemberek vehetnek át, akik az egészségügyi ellátás érdekében kiemelkedő szakmai, vagy közszolgálati munkát végeznek, végeztek.

2011. október 27-én a Batthyány-Strattmann László születésének 141. évfordulója alkalmából rendezett állami ünnepségen kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate díjban részesült Dr. Erdei Sándor, a kazincbarcikai Háziorvosi Szolgálat felnőtt háziorvosa.

Ezen alkalomból a kazincbarcikai képviselő-testület és a városlakók nevében Szitka Péter polgármester köszöntötte a kitüntetettet.

A „doktorúrnak” rövid időn belül már másodízben gratulálhatott ilyen körben a városvezető, hiszen néhány héttel ezelőtt a Kazincbarcika Város Díszpolgára kitüntető címet vette át Dr. Erdei Sándor. Ezt megelőzően a munkával töltött évtizedek elismeréseként az egészségügyi miniszter „Kiváló Munkáért” kitüntetését, majd Kazincbarcika Város Képviselő-testületének „Pro Urbe Kazincbarcika” díját kapta meg.

Dr. Erdei Sándor nemcsak rendkívüli háziorvos Kazincbarcikán, hanem már 16 éve ő az abszolút szegények, a hajléktalanok orvosa is. Munkája egyben a hivatása. A nagyapák, dédapák nyomdokaiba lépve és Dr. Batthyány-Strattmann László példáját követve egész életét, egész munkáját ez a mondat határozza meg: „Ha boldogok akartok lenni, tegyetek másokat is boldoggá!”

- G. J. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!