Kazincbarcika hírei

2011.06.24. 13:34

A meggysör lesz Kazincbarcika hivatalos itala!

<p>Kazincbarcika –A Borsodi Művészeti Fesztivál 4. napján már a gasztronómia is bekapcsolódik a széles kínálatba, hiszen a pénteki nap programjai között nemcsak koncertek, hanem egy sörfesztivál is helyet kap.</p>

Közel háromezer ember mozdult meg a fesztivál 3. napján: dubicsányban „telt ház” mellett és fantasztikus hangulatban nyitott meg a Fignár Fesztivál Udvar, Sajószentpéteren is szinte megtelt a református nagytemplom, míg Kazincbarcikán a Csónakázó-tónál több mint kétezren voltak kíváncsiak Balázs Fecó és a Korál ingyenes koncertjére. A szervezők szerint talán még egy rendezvényen sem voltak ennyien a barcikaiak kedvelt pihenőhelyén.

A pénteki nap is hasonló tömegeket vonzhat, hiszen ekkor öt rendezvény is lesz: újdonságként délután négy órától sörfesztivált rendeznek a HBH Söröző udvarán, melyen a szervezők egy kuriózumszámba menő eseménnyel rukkolnak elő: a fesztivál keretében a sörfőzde saját készítésű meggy sörét Kazincbarcika hivatalos italává avatják. Emellett mazsorettek, tréfás versenyek, színpadi- és gyerek programok és szabadtéri birkasütés is lesz.

Sajókazán a Radvánszky-kastélyban 17 órától egy meghökkentő tárlatot nyitnak meg, mely kortárs finn alkotók munkáit vonultatja fel „Komfort” címmel. A dubicsányi Fignár Udvarban 18.30-kor kezdődik a Zakó Band koncertje.

A barcikai Csónakázó-tó melletti szabadtéri színpadon a magyar reggae zene úttörője, a Ladánybene 27 lép fel, erre a programra is óriási tömeget várnak a szervezők.

A fesztivál 4. napját este 9 órától a dédestapolcsányi Majális-parkban a „Szerelmesek éjszakája” című program zárja. Az Élmények Völgye Turisztikai Egyesület szervezésében tradícionális máglyagyújtásra, parázsugrásra és többek között tűzzsonglőrök előadására is sor kerül.

További infó: www.egressy.hu, www.kvtv.hu, www.elmenyekvolgye.hu

- G. J. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!