Kazincbarcika hírei

2010.12.13. 16:04

Rangos barcikai sportsikerek a megyei díjátadón

<p>Megtartotta ünnepi közgyűlését a B-A-Z Megyei Diáksport Tanács.</p>

A hagyományos díjátadó ünnepségen a legjobb eredményt elérő iskolákat díjazták, továbbá átadták a megye „Jó tanulója, jó sportolója” elismeréseket is.
A barcikai középiskolák közül kimagasló eredményt ért el a Ságvári Endre Gimnázium, az intézmény az utóbbi évek legmagasabb pontszámával, magabiztosan nyerte meg a „Középiskolák, kis létszámú iskola fiú” kategóriáját. A sok eredményes sportág közül – mint a röplabda, sakk, úszás, strandröplabda – kiemelkedik a kézilabda, hiszen a gimnázium csapata amatőr diákolimpiai bajnoki címet szerzett 104 induló közül. A Ságvári a pontversenyben olyan nagynevű riválisokat győzött le, mint a miskolci Diósgyőri, illetve a mezőkövesdi Szent László Gimnázium, ami azt mutatja, hogy az iskolában minőségi sportszakmai munka folyik.
A lányok is jól szerepeltek, ők kategóriájukban a 2. helyen végeztek a Diósgyőri Gimnázium mögött. A Ságvári amatőr leány kézilabda csapata országos 2. helyet szerzett, úszóváltójuk pedig 3. helyen végzett. Emellett a röplabdások, ritmikus gimnasztikázók, atléták és strandröplabdázók gyarapították jelentősen az iskola pontjait.
A Surányi Endre Szakképző Iskola sem talált idén legyőzőre, a „Középiskolák, nagy létszámú fiú” kategóriában a korábbi évek sikereit megismételve, újra megnyerték a pontversenyt. Mindez elsősorban annak köszönhető, hogy kiváló eredményeket értek el a csapatsportokban - labdarúgás, kézilabda, röplabda -, illetve az iskola atlétái, sakkozói, fekvenyomói és súlyemelői is nagyszerűen teljesítettek. Ennek eredményeképpen ismét maguk mögé utasították a mezőnyt, köztük a nagy rivális tiszaújvárosi Eötvöst is.
A „Nagy létszámú, 800 fő feletti általános iskolák” kategóriájában szoros küzdelemben a 2. helyen végzett a Pollack Mihály Általános Iskola. Az intézmény diákjai több sportágban is remekül teljesítettek: atlétika, röplabda, grundbirkózás, labdarúgás, kézilabda, ritmikus gimnasztika, torna, gyorskorcsolya és úszás versenyeken szerepeltek kiválóan.
Az ünnepségen a B-A-Z Megye „Jó tanulója, jó sportolója” elismerő címeket is átadták a legjobbaknak, azoknak, akik sport és tanulmányi téren egyaránt jól teljesítenek. Az általános iskolás kategóriában a Ságvári Endre Gimnázium 7. osztályos diákja Brogli Réka kapott elismerést. A Cross To Save Hungary sportolója kiváló kerékpár és duatlon versenyző, osztályfőnöke és testnevelője Móth Éva, edzője Sikter Zsuzsanna.
Gimnázium kategóriában „Jó tanuló, jó sportoló” lett a Kazincbarcikán élő, de Miskolcon tanuló és sportoló Pál Robin. A nagyon tehetséges aranyjelvényes atléta junior válogatott, és sportágában a jövő nagy reménységének tartják.
Robint az a megtiszteltetés érte, hogy a jók között is a legjobb lett 2010-ben, vagyis a kategóriában elismerést kapott sportolók közül Őt választották meg az abszolút legjobbnak. Így Pál Robin nevét a Miskolc Városi Szabadidőközpont főbejáratánál elhelyezett márványtábla is megőrzi.
A megyei sportdíjátadó ünnepségen a szervezők köszönetet mondtak Kazincbarcika Város Önkormányzatának és Szitka Péter polgármesternek a diáksporthoz nyújtott támogatásért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!