Csernely

2020.10.09. 08:44

Biró László a varrónők után a fuvarozónak sem fizetett

Az ellenzék jelöltje nemcsak a varrónőknek tartozik, de egykori fuvarosának is.

ÉM

Forrás: Hír TV

Biró László a Hegyalja-Mix Szociális Szövetkezet varrónőit szállító fuvarozónak is tartozik – derítette ki

a PestiSrácok.hu. A céget akkor Biró László, a baloldali-liberális pártok által támogatott ország­gyűlési képviselő-jelölt vezette. (A portálnak nyilatkozó P. L. a nyilvánosság előtt nem szeretne szerepelni, viszont hozzájárult, hogy hangfelvétel készüljön vele.) Elmondása szerint nagy összegű kintlevősége miatt folyamatosan küldözgetett felszólításokat Birónak, a közelmúltban pedig találkozóra hívta a politikust, ám az nem ment el a találkozóra. A PS-nek megszólalt egy másik személy is, akinek Biró 350 ezer forinttal tartozik. Ő évekig próbálta elmagyarázni, hogy szüksége van a pénzre, hiszen bérből, fizetésből él. Biró azt válaszolta, hogy már nem tartozik senkinek, hiszen veszteséggel adta el a céget.

„Hozom a puskámat”

Biró Lászlónak nem ezek az első botrányos ügyei, amikor adós maradt: közel öt év távlatából a csernelyi varrónők egy részének tartozik a bérével. Az Észak néhány napja helyszíni riportot készített és közölt a megkárosítottakkal. Az érintettek hangsúlyozták, hogy kispénzű emberként nagyon hiányzott ez az összeg a családi kasszából: élelmiszerre, rezsire vagy a gyermekeikre tudták volna költeni. Ráadásul, amikor a fizetésük iránt érdeklődtek, Biró megfélemlítette őket:

„Ha valaki ellenem beszél, az vigyázzon, mert vadászember vagyok, és ha ilyet hallok, akkor hozom a puskámat, és az akkor menekülhet!”

A varrónőktől az Észak azt is megtudta: egy tanfolyam sikeres elvégzése esetén is ígért nekik 20-20 ezer forintot az a Biró László, akinek cége információink szerint a tanfolyamra több millió forint képzési támogatást kapott. Ezeknek a pénzeknek is bottal üthetik a nyomát az asszonyok. A Hegyalja-Mix közel ötvenmillió forintos munkahelyvédő támogatást kapott, ám a hírek szerint strómanokon keresztül – akiket Biró szakértőknek nevezett, ám lakhatásra alkalmatlan romos házba vannak bejelentve – végül bedöntötték.

Végrehajtás

A NAV végrehajtást rendelt el a Hegyalja-Mix ellen. Erre reagálva Biró László korábban azt állította, hogy már nem ő volt a cégvezető, amikor a vállalkozás ellen ezt megindította az adóhatóság, mert 2016 májusában otthagyta a Hegyalja-Mix szövetkezetet.

A Hír TV birtokába került dokumentum szerint viszont az adóhatóság már 2016 februárjában elrendelte a felszámolást – ekkor pedig még Biró volt a vállalkozás élén.

 

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!