Humor

2008.12.08. 16:03

Foglalkozása: szűztelenítő

<p>Van a világnak egy olyan szeglete, ahol bejegyzett mesterség a szűztelenítő. A dolog már önmagában is irigylésre méltó, ami viszont egyenesen vérlázító: a szakmát űzők nem keresnek rosszul...</p>

Mielőtt azonban gyorsan felmondanánk jelenlegi főnökünknél, hogy magunk is felcsapjunk szűztelenítőnek, vessünk egy pillantást a térképre Guam szigetét keresve! Nem lesz egyszerű megtalálni a helyet, a mindössze 540 négyzetkilométer területű sziget a Csendes Óceán nyugati részén fekszik valahol félúton Indonézia és Japán között.

Guam egészen az 50-es évekig amerikai megszállás alatt állt, s habár ma már formálisan független a sziget, lakói amerikai állampolgársággal is bírnak. Évszázados megszállás ide vagy oda, a sziget különös hagyományait megőrizte. A talán legérdekesebb sajátosság a házasság intézményéhez köthető.

A nyugati kultúrákban jellemzően a szűz lányok a nyerők az oltárnál (legalábbis a keresztény erkölcs szerint), addig Guam szigetén tilos olyan lánynak férjhez mennie, aki még szűz.... A nem elhanyagolandó különbség csupán annyi, hogy még errefelé a legtöbb lány nem érdemli a fehér esküvői ruhát, addig Guam szigetén egyenesen szűzteleníteni kell a még ártatlan nők némelyikét, nehogy az a szégyen essék meg a családban, hogy a leányzó ép szűzhártyával menjen férjhez. A gyakorlat nem csupán a szokásjogban él, törvény írja elő, sőt szankcionálja a leírtaktól eltérő, erkölcstelen magatartást!

A súlyos kihágást elkerülendő a szigeten hivatásosok "kezelik" a házasság előtt álló lányokat, s azonnal segítenek a bajban, persze nem ám ingyen. A lányok szülei saját becsületük végett nem restek mélyen a zsebükbe nyúlni, csak hogy gyermekük hivatalosan is szűztelenítve legyen, a szűztelenítő személyét pedig legalább akkora tisztelet övezi, mint mondjuk egy tanárét vagy egy orvosét.

Az irigylésre méltó foglalkozást persze nem űzheti akárki, a szakmabeli kifogástalan fizikai és pszichológiai felkészültséggel bír, elvégre is nem kicsit lehet megterhelő feladat maláj csajok ártatlanságát elvenni nap mint nap, bár az utóbbi időben sok terhet vesznek le a vállukról az ide áramló turisták is. Ez utóbbiak viszont inkább csak pénzt költenek, mint keresnek ezzel, veszélyeztetve a szűztelenítés évszázados hagyományait.

További képtelen törvények >>>

  • A világ legfurább illemhelyei
    Kagyló alakú piszoár, gitár alakú giccses ülőke, hordozható WC. Néhány hangulati elem a világ talán legextrémebb illemhelyeinek tartozékaiból.

  • Zenél az erdő
    Az erdei állatok koncertet adnak saját szórakoztatásukra, ám valami megzavarja a felhőtlen örömzenét...

  • Képrejtvények
    Milyen fotós lenne önből? Felismeri a képeken rejlő hibákat?

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!