Triatlon

2024.07.07. 15:57

Tiszaújvárosban német siker a nőknél

A legjobb magyar, Kuttor-Bragmayer Zsanett a 12. helyen ért célba a tiszaújvárosi világkupa női döntőjében.

Kuttor-Bragmayer Zsanett lett a legjobb magyar a döntőben

Fotó: Janos M Schmidt

A Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál keretében vasárnap rendezték meg a 25. triatlon világkupa női és férfi döntőit. Azok után, hogy a szombati selejtezőkben mindkét nemnél 30-30 főre csökkent a mezőny. 
A hölgyek a hét vége első napján két csoportban küzdöttek a fináléba kerülésért. Az 50 fős mezőnyt megfelezték, az 1-es csoportból két magyar jutott tovább, Kuttor-Bragmayer Zsanett és Kovács Zsófia – Peszleg Dominika, Holánszky Laura és Kovács Fruzsina nem tudott bekerülni a legjobb 15 közé –, míg a 2-es csoportból Sarcia Borbála és Nádas Nóra végzett döntőt érő helyen – ugyanez nem sikerült Dobi Lilinek és Horváth Karolinának – így a vasárnapi csúcsmezőnyben négy magyar állt rajhoz. 
A döntőben, a 750 méteres úszás során, 3 kört kellett teljesíteni a tiszaújvárosi Dísz-tóban, ebben a leggyorsabb Kuttor-Bragmayer volt, akit szorosan a brit Mathias Olivia követett. A belvárosi kerékpározás alkalmával a 20 kilométert 8 körben kellett letekerni, és ennek során az élen egy 21 fős boly alakult ki, amelyben Kuttor-Bragmayer mellett egy másik magyar, Nádas is ott volt. A döntés a futásra maradt, a kijelölt pályán 4 kört, 5 kilométert kellett menni. Ennek a távnak ugyan Bragmayer vágott neki elsőként, de aztán az első kilométeren kezdett szétrázódni a mezőny, a német Annika Koch állt az élre. Őt a brit Vicky Holland üldözte, megelőzni azonban nem tudta, Bragmayer pedig folyamatosan csúszott hátra, kikerült a legjobb 10-ből, és végül legjobb magyarként a 12. lett az olimpiai induló.

Triatlon: világkupa
A női verseny végeredménye: 1. Annika Koch (német) 59:17 perc, 2. Vicky Holland (brit) 59:23 perc, 3. Diana Isakova (orosz) 59:40 perc, ...12. Kuttor-Bragmayer Zsanett (magyar) 1:00:43 óra, ...18. Kovács Zsófia (magyar) 1:01:35 óra, ...25. Nádas Nóra (magyar) 1:02:06 óra, ...27. Sarcia Borbála (magyar) 1:02:18 óra.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában