Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál

2024.07.07. 14:44

Idén is Tiszaújvárosban gálázott a magyar utánpótlás elitje

A Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál negyedik, BIRLA CARBON Napján, július 7-én, vasárnap reggel – a triatlon világkupa pályáján, díszletei között - rendezték meg a hagyományos Magyar Utánpótlás Gálát. A versenyre korosztályonként és nemenként a 16-16 legjobb hazai gyermek és serdülő korcsoportos sportoló kapott meghívást.

A tiszaújvárosi Dísztó partján kialakított pontonról elsőként a gyermek korcsoportos fiúk ugrottak a vízbe, hogy 250 métert teljesítsenek. A tiszaújvárosi színeket képviselő Szabó Flórián a rövid táv ellenére magabiztos, 17 mp előnnyel hamarabb ért partot, mint klubtársa Harangi Péter. A 7,5 kilométeres kerékpározást három körben tudták le a versenyzők, akik közül továbbra is Szabó Flórián állt az élen, közel félperces előnnyel. Mivel a két körös, összesen 2,4 kilométeres futás során sem változott a helyzet, így Szabó Flórián rajt-cél győzelmet aratott.

A gyermek korcsoportos lányoknál szintén egy hazai pályán versenyző sportoló, Bakó Zsófia vitte a prímet az úszásban. Hozzá csatlakozott a kerékpározásra Balogh Abigél és Stock Petra. A hármasnak sikerült 5-6 mp-re elszakadnia a többiektől, de ez a futásra nem volt elég. A befejező szám felénél még Mészáros Villő Gréta vezetett, de a folytatásban Láng Anna - ranglistavezetőhöz méltóan - nagyot futott és nyert.

 

A serdülő fiúknál az 500 méteres, két körös úszás után a fővárosi Deli András és a tiszaújvárosi Izsák Csaba közel 20 másodperc előnnyel indulhatott ki a vízből a kerékpáros depóba. Az 5 körös, összesen 12,5 km-es kerékpározást heten együtt teljesítették, méghozzá ígéretesnek tűnő, 1:20 perces előnnyel. A 3 körös, 3,6 km-es futás kétharmadánál Gergely Mátyás haladt az élen, közel 100 méteres előnnyel. Az utolsó körre ez a helyzet állandósult, nyert Gergely, fél perccel megelőzve a második Delit.

 

A serülő lányok futamában – kihasználva a hazai pálya előnyét – a tiszaújvárosi Bán Petra úszott egy nagyot, 14 mp előnnyel mászott ki a partra a második helyezettel szemben. A kerékpározást kilencen gyakorlatilag együtt fejezték be. A futás során az újbudai Szalai Nóra olyan tempót diktált, melyet senki nem tudott tartani vele, így egy pillanatig sem forgott veszélyben az első helye.

A verseny végén a kategóriák 1-8. helyezettjét szólították fel a pódiumra, ahol Pignitzky Dorka, a Magyar Olimpiai Bizottság sportszakmai munkatársa és Szegedi Attila, a Magyar Triatlon Szövetség főtitkára adta át az érmeket és tárgyjutalmakat.

Eredmények

Gyermek fiúk: 1. Szabó Flórián (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 27:00 perc, 2. Molnár Benedek (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 27:29, 3. Gladinetz Sámuel (MATE-GEAC) 27:30

Gyermek leányok: 1. Láng Anna (Honvéd Szondi György SE) 28:03, 2. Mészáros Villő Gréta (Ferencvárosi TC) 28:07, 3. Katona Amina (Egri Városi Úszó Klub) 28:10

Serdülő fiúk: 1. Gergely Mátyás (Esztergomi Triatlon Club SE) 40:35 perc, 2. Deli András (Ferencvárosi TC) 41:02, 3. Kovács Benett (Ferencvárosi TC) 41:33

Serdülő leányok: 1. Szalai Nóra (Ganzair Team Újbuda SE) 44:00, 2. Crisan Tünde-Geoergiana (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 44:11, 3. Nyíri Bernadett Emese (Ganzair Team Újbuda SE) 44:43

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában