Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál

2024.07.05. 10:17

Elkezdődött a tiszaújvárosi triatlon ünnep

A Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál július 4-7. között kínál szurkolási, sportolási és kikapcsolódási lehetőséget a hazai és külföldi sportbarátok számára.

Fotó: WebSternmedia

A sportág legnagyobb hazai ünnepén rendezik meg a 25. Triatlon Világkupát és a Triatlon Junior Európa-kupát, 35 ország sportolóinak részvételével.

A nyári tiszaújvárosi triatlon programok állandó részét képezi, hogy a szervezők, a Márkus-család, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub, a Tiszaújvárosi Önkormányzat Képviselő testülete, a barátok, az ismerősök  –  a nagy menetelés megkezdése előtt  – ellátogatnak a Dísztó partjára, dr. Márkus Gábor szobrához. A tiszaújvárosi triatlon sport meghonosítójának, a világkupa, a nagyhét elindítójának emléke előtt július 4-én, csütörtökön délután tisztelegtek az egybegyűltek.

1338 bringás a belvárosban

A fesztivál nyitónapján, a MOL Petrolkémia Napon - este 6 órakor - elindult a szabadidősport program, méghozzá kerékpározással. Az óvodások a városközpontban kijelölt 250 méteres kört teljesítették, míg a nagyobbak és felnőttek a hétvégi világkupa kerékpáros pályáján tekerhettek 4 km-t. A szervezők nem kevesebb, mint 1338 teljesítőt regisztráltak. Minden teljesítő tombolaszelvényt kapott, mellyel a vasárnapi sorsoláson értékes, sportos ajándékokat lehet nyerni.

Az ünnepélyes megnyitót a város Főterén felállított színpadon tartották meg, ahol dr. Fülöp György, Tiszaújváros polgármestere, a Szervező Bizottság társelnöke, Lehmann Tibor főrendező, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője, Császár Péter, a főtámogató MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója és Márkus Balázs, a Szervező Bizottság társelnöke osztotta meg az eseményhez, a jubileumhoz, a négynapos programhoz kapcsolódó gondolatait az egybegyűltekkel. Ezt követően Tabáni István, majd az erdélyi Bagossy Brothers Company szórakoztatta a színpadon a nagyérdeműt.

Érkezik az európai szövetség elnöke

Ami a szálláshelyeket illeti, Tiszaújváros lassan kitehetné a „megtelt”-táblát. A nemzetközi versenyekre valamennyi földrészről regisztrált sportolók, kísérők többsége mára már elfoglalta helyét a városban, olyannyira, hogy sokan utolsó edzéseiket is itt abszolválják. Július 5-én, pénteken érkezett meg az olasz Renato Bertrandi, az Európai Triatlon Szövetség (Europe Triathlon) elnöke, aki rendszeresen visszatérő vendége a rangos eseménynek.
A július 5-i, szombati, Jabil Napon 18:00 órakor a szabadidős futók gyarapíthatják tovább a teljesítésért járó tombolaszelvényeiket. A koncertprogramok közül elsőként Deniz, majd az Analog Balaton produkciója várja az érdeklődőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában