Kosárlabda

2024.07.10. 13:00

DVTK HT: kerethirdetés

A diósgyőriek kerete ezen a héten lehet teljes. A kalapozásban az olasz, a lengyel és a görög bajnokot elkerülhetik.

Miklós Melinda (fehérben) a DVTK Hun-Therm csapatánál folytathatja pályafutását

Fotó: Dömötör Csaba

A DVTK Hun-Therm női kosárlabda együttesének kerete még nem teljes, a bajnokcsapat ezen a héten csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatót tart, amelyen a tervek szerint új játékosokat jelentenek be, és a 2024/25-ös évad céljait is ismertetik.
A kerettel kapcsolatban az már korábban napvilágot látott, hogy 12 játékos marad a tavalyi évadból.
Négy magyar, köztük a három válogatott, Aho Nina, Kányási Veronika és Lelik Réka szerződést hosszabbított, és Tenyér Zsófia is így tett. A légiósok közül a litván Monika Grigalauskyte, az amerikai Kaila Charles, a montenegrói válogatott Milica Jovanovic és a francia, szerb kettős állampolgárságú Ana Tadic is itt szerepel az új évadban (utóbbival játékossal kapcsolatban néhány napja napvilágot látott, hogy nem lesz ott az olimpián a francia válogatott tagjaként, mert a keretszűkítés áldozata lett). Négy fiatal is folytatja a piros-fehéreknél: az egyaránt 18 éves Aho Tyra és Fárbás Eliza, a 19 esztendős Toman Petra és 20 éves Oláh Fruzsina. 

 

A változások

Két játékos viszont biztosan nem lesz tagja a diósgyőriek keretének, ugyanis az ausztrál válogatott Darcee Garbin a DVTK Hun-Therm legfőbb hazai riválisához, a Serco UNI Győr gárdájához szerződött, míg a DVTK saját nevelésű, 22 éves, 195 centi magas centere, Vég-Dudás Anna a következő évadra nem kapott szerződést a piros-fehérektől. 
A DVTK Hun-Therm vezetőedzőjének, Völgyi Péternek a korábbi nyilatkozata szerint a csapattal készül majd a saját nevelésű tehetség, a 16 éves Poczkodi Zsófia. További új játékosként az irányító és hátvéd poszton bevethető Miklós Melinda érkezése tűnik valószínűnek, a 21 éves kosaras a KSC Szekszárd csapatának neveltje, és az előző évad végéig a tolnaiaknál szerepelt. Rajta kívül még egy játékos szerződését jelenthetik be, ugyanis a korábbi tervek arról szóltak, hogy 15 fős kerettel dolgozik majd a diósgyőriek szakmai stábja. 

A DVTK Hun-Therm keretéről
Marad: Kányási Veronika, Ana Tadic (francia, szerb), Aho Nina, Monika Grigalauskyte (litván), Lelik Réka, Kaila Charles (amerikai), Tenyér Zsófia, Milica Jovanovic (montenegrói), Aho Tyra, Toman Petra, Oláh Fruzsina, Fárbás Eliza.
Érkezik: Poczkodi Zsófia (DVTK Akadémia, utánpótlás). 
Érkezhet: Miklós Melinda (Tarr KSC Szekszárd).
Távozott: Darcee Garbin (ausztrál, Serco UNI Győr), Vég-Dudás Anna (?).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában