labdarúgás

2024.07.01. 12:49

Diósgyőri legenda: néhányan alig találkoztak a labdával

Az a focista, aki az elejétől nem képes kiemelkedőre, a sorozat végére se fogja összekapni magát

A képen: Salamon József, a DVTK legendás középhátvédje

Fotó: MW

Ilyen talán még soha nem történt: az egyik, általunk felkért neves helyi sportvezető azzal az ürüggyel lépett vissza a vélemény nyilvánítástól, hogy a németországi torna nézhetetlen.

Némelyik vacak

Szavait szembesítettük Salamon Józseffel, a DVTK egykori középhátvédjével, aki így kezdte: 
– A megállapítás ugyan kissé erős, ennek következtében teljes mértékben nem értek egyet vele, de valóban sok vacak mérkőzést láttam eddig, már ha nem aludtam el rajtuk. Csupán egyik-másik összecsapás felelt meg a kívánalmaknak, ezeken bármelyik pillanatban bármi megtörténhetett. A többin jobbára küzdelmet vettem szemügyre, helyenként pedig tanácstalan szenvedést. A torna után kíváncsian várom a hivatalos magyarázatot akár az Európai Labdarúgó Szövetség illetékeseitől, akár a nemzeti csapatok képviselőitől: a szövetségi kapitányoktól és az elnökeitől, de nyilvánvaló, hogy a sportág neves és névtelen szakírói ugyancsak hetekig és hónapokig fogják majd elemezni a tapasztalatokat.  

Nem fogadja el

A diósgyőriek hajdani ikonja ezek után megjegyezte: 
– Sok sztár kabaréba illő játékot mutat, volt és van, aki alig találkozik a labdával, egyszerűen tényleg nincs kiemelésre méltó labdarúgó. Bárhová megyek, bárkivel beszélek, mindenki azzal rukkol ki, hogy ne türelmetlenkedjek, a hajrában majd összeszedik magukat a menők és emlékezetes mutatvánnyal lepnek meg engem és a sportágat imádó százmilliókat, vagy éppen milliárdokat. A baj, hogy ezekkel a szavakkal nem tudok azonosulni, éspedig azért nem, mert az a futballista, aki az elejétől kezdve nem képes kiemelkedő játékra, a rendezvénysorozat végére se fogja összekapni önmagát. Az lehetséges, hogy a teljes tavasz kiszívta a vérüket és mire eljött a kontinensbajnokság nyitánya, kiengedtek, leültek és már nem képesek újra felpörögni.

Csak Donnarumma

Salamon Józseftől azt is megkérdeztük, hogy szerinte miért voltak mérhetetlenül gyengék az olaszok, mire ezt felelte: 
– Őket tényleg rossz volt nézni. A nemzeti csapatok esetében természetesen előfordulhatnak rossz periódusok, amikor nem megy a játék, semmi nem sikerül a gyepen. Ennek oka lehet kizsigereltség, ezáltal gyenge fizikai állapot, vagy rossz formaidőzítés, de a meleg számlájára aligha írható bármi, hiszen a futballkrém tagjai mínusz húsztól a plusz harmincötig mindenféle klímához hozzászoktak, továbbá kiképezték őket az esőre, a jégverésre, a hóra és az égető napra is. Az itáliaiaktól a kapus Donnarumma kivételével egyetlen fiú neve sem jut eszembe, de nem nyűgőztek le az angolok és a franciák sem. Előbbieket a szlovákokkal szemben a 95. percben Bellingham zseniális alakítása és Kane fejese mentette meg, utóbbiakról pedig hétfőn délelőtt még nem tudhatom, hogy mit adnak elő a belgák ellen. A spanyolok a legjobbak, de őket féltem, mert július 5-én a németekkel meccselnek majd. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában