Rakaca

2024.06.22. 14:23

A foci Eb idején újra aranyérmesek lettek

A Premiko csapatának tagjai csaknem húsz kilót halat fogtak.

A Premiko győztes csapata: Szente Szabolcs, Németh Zoltán (takarva), Deák Levente, Monoki László, Gál Tamás.

Fotó: Olvasó

A napokban a Rakacai tavon rendezték a vármegyei horgász csapatbajnokságot. Érdekesség, hogy az eseményt két, bemelegítésnek is beillő edzésnap előzte meg.

Ponty és dévérkeszeg 

– A Horgász Egyesületek Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szövetsége volt a házigazda, az indulók pedig a gáton, egyenletes pályán és feltételek között adtak számot tudásukról – mondta Deák Levente, a miskolci Premiko Versenyhorgász Egyesület tagja. – Mi címvédőként érkeztünk a festői szépségű környezetben lévő tározóhoz, hiszen tavaly nyáron megnyertük a viadalt. Ezúttal hét csapat mérette meg magát: azt kellett kitalálnunk, hogy egy-két beeső ponttyal miként lehet minél több dévérkeszeget zsákmányolnunk. Már a ráhangoláskor láttuk, hogy futballnyelven szólva csak tizenöt és húsz kilogramm közötti fogással rúghatunk labdába. A rakós- és a spiccbotokon volt a főszerep, a kiagyalt taktikánk pedig sikeresnek bizonyult, mert a négy órás verseny alatt folyamatosan húztuk a dévérkeszegeket. Igazán élvezetes horgászatban volt részünk, az öttagú csapatunkból hárman csaknem húsz kilót kopoltyúst fogtak. Felkészülésünk sikerességét bizonyította az is, hogy hárman megnyertük a szektorunkat. A díjakat Kovács Zoltán, a HEBOSZ elnöke adta át, az első három helyen végzett csapat kupát, míg a tagok érmeket kaptak. A medáliák a mi nyakunkban ragyogtak a legfényesebben, így további év évig őrizhetjük a vándorserleget. Diadalunkon kívül annak is nagyon örültünk, hogy remek idővel „dobott” meg minket a rendezvény, együttesünket nem akadályozta sem a hőség, sem a hideg, ez pedig kedvezett a halfogásnak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában