Labdarúgás

2024.06.12. 19:22

Kibrusztolta a hazai együttes, a vendégek ugyanott folytatják

Balatonalmádiban játszotta szerdán az osztályozó visszavágóját az Ózd-Sajóvölgye csapata.

Szerda késő délután a Balaton-partján volt ,,jelenése" az Ózd-Sajóvölgye vármegyebajnok csapatának, az NB III-ért zajló osztályozó visszavágóján. Az észak-borsodiak a múlt szombaton, hazai környezetben 3-2-re nyertek, így ,,papíron" előnyt szereztek a második találkozóra, csakhogy mivel ,,anya csapatuk", az NB III-as bajnok Putnok FC – amellyel szervezetileg egynek számítanak, az ÓS igazából tartalék gárdának minősül –, nem vette sikerrel az NB II-es osztályozót, eldőlt, hogy a sajóvölgyések semmiképpen sem kerülhetnek fel a harmadik vonalba, merthogy ugyanazon klubnak nem lehet két alakulata ugyanabban az osztályban.

Kivédett büntető

Bátor, kezdeményező játékot kért a szakmai vezetés a vendégektől, azonban az első tíz percben a bal odalon több veszélyes akciót vezetett az Almádi, labdabirtoklásban feléjük billent a mérleg nyelve. Mindebből azonban csak egyszer jutottak el olyan lehetőségig, hogy annak kapura lövés legyen a vége. A Sajóvölgye erejét ebben a szakaszban inkább a védekezés kötötte le, részükről még váratott az az alkalom, hogy Jójártnak közbe kelljen avatkoznia.
A folytatásban is tudta tartani némi mezőnyfölényét a dunántúli együttes, kisebb lehetőségek adódtak mindkét oldalon. A 24. percben kapushibát kis híján kihasznált a Sajóvölgye, viszont az első meccsen triplázó Fercsák nem jutott el a lövésig. A Balatonalmádinál a 31. percben Jánó tüzelt, de ez sem ért cél, továbbra sem tudta megszerezni az előnyt a házigazda. A 35. percben megszületett a hazai gól: félpályáról végzett el szabadrúgást a Balatonalmádi, a védelem, és a kapus közé érkezett a labda, Király ott termett, elhúzta Pápai mellett a játékszert, és a kapuba lőtt, 1–0. A 38. percben Pataki próbálkozott távolról, nem volt jó, aztán az első félidő hosszabbításában büntetőhöz jutott a Balaton-parti együttes: Horváth cselezett befelé, Berta szabálytalankodott vele szemben a 16-oson belül. A 11-est Markó végezte el, azonban Pápai bravúrral hárított, védte a kapu bal oldalába tartó lapos labdát.

Fölé bombázott

Miután az idegenbeli gólok ,,nem játszanak", döntetlenre (3-3) állt a csata, aminek a folytatásában Kapott, és Bochkor már nem vett részt. Nem sokkal később Boros is elhagyta a játékteret a vendégeknél, míg az 55. percben nagy esély kínálkozott az Almádi előtt az előny növelésére, viszont Márcsik közelről a Sajóvölgye kapuja fölé bombázott. Ez volt ebben a periódusban az egyetlen igazán komoly, említésre méltó esély, majd a csapatok túllépték az egy, pályán töltött órát. Ami ezután jött, az nem a legjobb része volt az összecsapásnak, említésre méltó esemény nem történt a küzdőtéren, maradt az izgulás az almádi nézők részéről, hogy csapatuk valahogy ,,betuszkolja" a számukra feljutást érő találatot. A 78. percben Horváth tüzelt a Sajóvölgye kapuja mellé, majd 8 perccel később eldőlt, hogy nem kell túlórázniuk a feleknek. Markó húzott el a jobb oldalon, laposan átlőtte a labdát a hosszú oldalra, és az ott érkező Horváth a vendégek hálójába helyezett, 2–0.

Ugyanott maradtak

A nagyon fiatal, a szabályok értelmében mindössze négy, 2002. december 31-e előtt született labdarúgót szerepeltető Sajóvölgye helytállt mindkét mérkőzésen. A fociban ugyan nincs ,,ha", ám amennyiben nincs a tartalék szerep a putnokiakkal, és ezáltal teljes mértékben játszhat a ,,full" bajnokcsapat az osztályozón, bizonyára minden másképpen alakult volna. De így a tény az, hogy a Balatonalmádi váltott osztályt, ugrott fel az NB III-ba, míg a Sajóvölgye maradt a vármegyei I. osztályban a 2024/2025-ös évadra is.

Labdarúgás: Jegyzőkönyv


 

Balatonalmádi SE – Ózd-Sajóvölgye 2–0 (1–0)


 

Balatonalmádi, 350 néző. V.: Bana (Máyer, Kiss B.).


 

Balatonalmádi: Jójárt – Piri, Hoffer, Mátyás R., Matejkó – Markó, Ács, Király – Márcsik, Horváth, Jánó. Játékos-edző: Farkas László.


 

Ózd-Sajóvölgye: Pápai – Kapott (Lévai, 46.), Szlifka, Szemere, Berta (Boros, 53.) – Papp M. (Koós, 80.), Takács, Komári – Bochkor (Vislohuzov, 46.), Fercsák – Pataki. Játékos-edző: Bene Attila.


 

Sárga lap: Márcsik (41.), Hoffer (60.), ill. Pataki (28.), Szlifka (59.), Szemere (92.).


 

Gólszerző: Király (35.), Horváth (86.).


 

Farkas László: – Annyival nyertünk, amennyivel kellett. A sok kihagyott helyzettel izgalmasabbá tettük a meccset, de a célunkat elértük. Köszönjük a szurkolóinknak a buzdítást.


 

Bene Attila: – Gratulálunk ellenfelünknek a feljutáshoz.


 

A párharc végeredménye: 4-3, a Balatonalmádi SE javára.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában