Gyász

2024.06.12. 11:09

Balogh Sándor utolsó útja

Elhunyt Balogh Sándor

Fotó: Magánarchívum

Életének 83. évében elhunyt Balogh Sándor, aki évtizedeken át volt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Lovas Szövetség elnöke. A lovassport elkötelezett híve a hat vármegyét magában foglaló Északkelet-magyarországi Fogathajtó Régió szakbizottságának elnökeként is tevékenykedett. Munkássága során megvalósította egyik legnagyobb álmát, a szirmabesenyői Királyhegyen lovas centrumot alakított ki, megépítette a vármegye első fedeles fogathajtó lovardáját, létrehozta a Balogh Liget Lovas Klubbot.
Balogh Sándor megalapítója volt Észak-Magyarország egyetlen telivér ménesének, a Bükkalja-ménesnek, és a lovas élet minden területén ismert volt: a versenysportban, az oktatásban, a lótenyésztésben, a lovas turizmusban, a terápiás lovaglásban is vállalt szerepet.
Az 1941. április 10-én született, és 2024. június 2-án elhunyt Balogh Sándort utolsó útjára június 14-én, pénteken 13-kor kísérik családtagjai, tisztelői, a miskolci Deszka temetőben.


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában