Öttusa

2023.06.08. 12:51

Újabb aranyat szerzett Haraszin

Haraszin Linda újabb érmet szerzett a Litvániában, Druskininkaiban zajló utánpótlás öttusa Európa-bajnokságon.

Haraaszin Lindának (a dobogó tetején balról az első) a szerdai csapat arany után, csütörtökön mix váltóban is első lett

Fotó: Eimantas Genys

A miskolci Swimming PC sportolója szerdán az U17-es leány fináléban, egyéniben kontinensbajnoki ezüstérmet vehetett át, csapatban pedig – Herbák Emmával és Rajncsák Diánával – Magyarország számára egy első helyet abszolvált.

Haraszin Linda csütörtökön mix váltóban folytatta remek Európa-bajnoki szereplését, Gyurka Marcell-lel párban állt rajthoz. A 11 duót felvonultató mezőnyben az akadálypályán a magyar együttes a 6. legjobb eredményt érte el, csakúgy, mint úszásban. Mindez azt jelentette – hogy a vívás nélküli versenyben – az utolsó erőpróbát, vagyis a kombinált számot, a futás-lövészetet az 5. helyről kezdték, 31 másodperccel az elsőként induló lengyel kettős mögött. A Haraszin, Gyurka duó alaposan kitett magáért, remekül futott, és ennek köszönhetően sikerült az élről induló egységet befogniuk, és négy másodpercet rájuk verve, elsőként érkezetek be a célba, vagyis Európa-bajnoki aranyérmet szereztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában