Ökölvívás

2023.06.08. 14:30

Érem nélkül, de büszke a bokszolóira

A sárospataki öklözők Hevesben jártak, első nemzetközi erőpróbájukon.

ÉM

A sárospataki öklözők Hevesben jártak, első nemzetközi erőpróbájukon.

Három versenyzővel képviseltette magát az Egerben zajló 72. Bornemisza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen a Sárospataki TC ökölvívó szakosztálya: Botos Mihály az ifjúságiak 54, míg Grega Gábor, illetve György Máté a juniorok 57 kilogrammos súlycsoportjában próbált szerencsét. Az eseményen összesen 10 nemzet 235 sportolója (117 fiú, 58 leány) bunyósa lép(ett) kötelek közé.

György Máté azerbajdzsáni versenyzővel szemben maradt alul, szoros mérkőzésen szenvedett pontozásos vereséget a 8 közé jutásért. Grega Gábor szintén pontozással kapott ki román riválisától a 4 közé kerülésért zajló csatában. Botos Mihály is a legjobb négyért lépett szorítóba, de azeri ellenfele nagyon kemény volt, erős ütéseket mért testre, így az STC bokszolóját a bíró ,,kiszámolta" az első menetben.

– Sajnos, érem nélkül tértünk haza, de nem adjuk fel. Tapasztalat-, és rutinszerzés miatt mentünk Egerbe, és ezt tekintve nagyon jó volt ez az esemény, mert nemzetközi tornán még nem szerepeltek a srácok. Ez volt az első ilyen számukra, és helytálltak addig, amíg tudtak – mondta lapunknak Szabó Teréz edző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!