Gyász

2023.06.07. 09:37

A Kövesden is megfordult focikapus 19 évesen elhunyt

Bánhegyi Zsolt

Forrás: Szolnoki MÁV FC

Bánhegyi Zsolt, aki 2019. szeptember 17-e és 2021. július 27-e között a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapatának utánpótlásában sportolt, nem egészen egy hónappal a 20. születésnapja előtt, a múlt héten kedden, hosszan tartó betegség után elhunyt – számolt be erről a haon.hu. 

A focikapusnak készült fiatalnál egy évvel ezelőtt diagnosztizáltak daganatos megbetegedést. A kezelést azonnal elkezdték, Bánhegyi Zsolt kemoterápiát kapott. Az első három hónap után pozitív változások álltak be, a daganat és az áttét is zsugorodott, de karácsony előtt ismét rossz eredmények születettek. Zsolt ekkor már gyógyszeres kezelést kapott, amitől javult a közérzete, ám állapotában nem következett be javulás, tovább nőtt a daganat és az áttét is. A család ezután fordult a nyilvánossághoz, anyagi segítséget kérve, mivel szerették volna, hogy Zsolt megkapjon egy kísérleti fázisban levő készítményt, ami értesüléseik szerint több beteget meggyógyított már. 

A fiúért az egész ország összefogott, a kezelésre össze is gyűlt a pénz, ki is tudták fizetni – derült ki egy néhány nappal ezelőtti facebook bejegyzésből, amit testvére Zoltán tett közzé, aki a abban a posztjában arról számolt be, hogy Zsolt állapota annyira leromlott, hogy már nem adhatták be neki a szert.

Bánhegyi Zsolt 2023. május 30-án elhunyt, négy héttel a a 20. születésnapja előtt. 

A kapusnak készült sportoló két éve a Mezőkövesd Zsóry játékosként az MLSZ Regionális U19-es Északi csoportjában még bajnoki címet ünnepelhetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!