Labdarúgás, Mezőkövesd Zsóry FC

2023.06.09. 08:00

Csak két lejárója van a Kövesdnek

Lehoczky marad, Baranyai megy, Bobál G. sorsa még kérdéses.

Besirovic (balra) egyik gólöröme

Fotó: Dömötör Csaba

Mint arról elsőként beszámoltunk: a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapatánál marad a klub eddigi legsikeresebb szakvezetője, Kuttor Attila, azok után, hogy második dél-borsodi korszakának első feladataként, sikerrel tartotta bent az együttest az élvonalban, a 2022/23-as idényben.

A sárga-kékek labdarúgói a múlt hét elején megkezdték a szabadságukat, és három hét pihenő után folytatják a munkát, a 2023/24-es évad előtti felkészülés június 19-én kezdődik, Mezőkövesden. Természetesen nem ugyanazzal a kerettel, amelyikkel az évadot befejezték.

A dél-borsodiaknál a most véget ért bajnokságban három kölcsönjátékos szerepelt, közülük kettőnek már eldőlt a sorsa. 

A 21 éves védő, középpályás, Lehoczky Roland, aki tavasszal 8 NB I-es mérkőzésen szerepelt és az MTK Budapesttől érkezett, marad a kövesdieknél, mert végleg hozzájuk került labdarúgó játékjoga. Nem direkt módon, de ezzel összefüggésben, a Mezőkövesd Zsóry FC játékosaként éppen az MTK-nál kölcsönben szerepelt védő, Bobál Dávid nem tér vissza a sárga-kékekhez, a 27 éves labdarúgó játékjoga végleg a fővárosiaké lett.

A 19 éves jobb oldali védő, Baranyai Nimród visszatér a Debreceni VSC-hez. Az ifjú futballista február elején lett a kövesdiek játékosa, de tavasszal mindössze három alkalommal jutott szóhoz a kölcsönjátéka során. Elsősorban azért, mert a fiatal szabály teljesítésére törekvő kövesdiek azért szerződtették, hogy az ennek a szabálynak életkora alapján megfelelő, és remek teljesítményt nyújtott Kállai Kevin esetleges kiesését (sérülését, betegségét, eltiltását) követően legyen kit bevetni. Baranyai Nimród balszerencséjére, riválisa, az ő posztján, jobb oldali védőként kirobbanthatatlan volt a csapatból.

A kövesdiek harmadik kölcsönjátékosa, a csatár Bobál Gergely helyzete még kérdéses, a Vasastól érkezett 27 éves labdarúgó sorsa a következő hetekben dől el.

Lejárók

Baranyai Nimród mellett további két labdarúgó távozhat a kövesdiektől, mindketten azért, mert lejár a szerződésük. A bosnyák, portugál kettős állampolgárságú, az előző három évben az MZSFC-ben futballozott Dino Besirovicot aligha tudja megtartani a Kövesd, a most véget ért szezonban jó teljesítményt nyújtott 29 éves támadó középpályásnak – aki a 2022/23-as évadban 31 NB I-es bajnokin 8 gólt szerzett – több ajánlata is van.

Rajta kívül Nagy Dominiknek érhet véget, a hosszúnak nem mondható kövesdi korszaka. Az idén januárban érkezett, 10-szeres magyar válogatott középpályás, a Budapest Honvédtól történt távozását követően, a dél-borsodiaknál próbált meg sérülése után visszatérni. Azonban mindössze öt találkozón szerepelt a 28 éves labdarúgó, és csak egy mérkőzésen volt végig fent a pályán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!