Labdarúgás

2023.06.07. 11:43

Néha eltűnt a suliból

A perkupai testnevelő tanár újra találkozott a hajdani bálvány népszerű fiával.

Mészöly Géza és Béres István a Fővárosi Vízművek pályáján | Fotó: olvasónktól

Öregfiúk labdarúgótornát rendeztek a Fővárosi Vízművek pályáján és az eseményen fellépett az észak-borsodi község csapata, amely a második helyet szerezte meg.

Imádta a Vasast  

– A futball külön fejezetet jelent az életemben – kezdte Béres István, perkupai nyugdíjas általános iskolai testnevelő tanár, majd így folytatta: – Földesista diákként sokszor elszöktem a suliból azért, hogy a Vasas élvonalbeli gárdáját lássam. A már elhíresült kettős rangadókon is rendszeresen ott voltam, a piros-kékek közül például imádtam Mészöly Kálmánt és Farkas Jánost is. Akkoriban még nem gondoltam, hogy később megismerem a Szőke Szikla becenévre hallgató középhátvéd fiát, Mészöly Gézát. Húsz évvel ezelőtt a Népligetben jártam, a perkupai lányokkal országos kispályás viadalon vettem részt, akkor találkoztunk először, méltattuk a sportág fénykorát és közös fotókat is készítettünk. A közelmúltban Kazincbarcikán futottunk össze, most pedig a Mészöly-focisuli foglalkozását vezette a Vízművek sporttelepén. Miután észrevettem, természetesen felidéztem neki a közös emlékeinket és a családi albumomba megint csináltattam néhány fényképet. A Mészöly-famíliához hasonló kevés van az országban és ebben a műfajban, így a sorozatot büszkén mutatom majd meg az ismerőseimnek, a barátaimnak és a családom tagjainak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!