NB II

2023.05.21. 19:01

Csúccsal zárta az évadot a DVTK – fotókkal frissítve!

A piros-fehérek a zárófordulóban, Szombathelyen is nyerni tudtak.

Lőrinczy (pirosban) Szombathelyen is eredményes volt

Fotó: Bujdos Tibor

A labdarúgó NB II 38., zárófordulójában, vasárnap délután a bajnok DVTK a Szombathelyi Haladás vendége volt. 

Különösebb tétje nem volt a meccsnek, a Diósgyőr már korábban bebiztosította feljutását, bajnoki aranyérmét, a Vas megyei együttest pedig sem kiesés, sem a feljutás nem érintette a bajnokság hajrájában. A vendégeknek volt törleszteni valójuk, hiszen ősszel Diósgyőrben nyerni tudott a Haladás (2-1), e mellett a piros-fehérek a március 19-e óta íródó veretlenségi sorozatukat szerették volna tovább nyújtani.

A Haladás kezdőcsapata két helyen változott az előző fordulóban, a HR-Rent Kozármisleny otthonában elszenvedett 2-1-es vereséghez képest, az akkor kiállított Csonka eltiltását töltötte, míg Borvető csak a kispadra került, ezzel szemben Devecseri és Csernik bizalmat kapott edzőjétől. A szombathelyinél nyolcan (Simut, Csató, Németh M., Derekas, Szijjártó, Lencse, Mohos, Mayer) sérülés miatt hiányoztak.

A DVTK kezdője egy helyen módosult az egy héttel ezelőtti, ETO FC Győr elleni 3-1-es sikerhez képest: Csirmaz lett a jobb oldali védő, mert Farkas D. betegség miatt nem volt keretben. A piros-fehéreknél Jurek, Cseke és Bánhegyi ezúttal is sérülés, Eppel pedig közelmúltbeli műtéte miatt hiányzott. Viczián kisebb sérülése, Senkó pedig betegség miatt maradt ki az utazó keretből. 

Lőrinczy, Lukács D.

Nem voltak sokan az impozáns szombathelyi stadionban, a száz főnél is nagyobb létszámú diósgyőri tábor hazai pályát nyomott a lelátóról a kedvenceknek. A találkozó elején két hazai lövésnél is Danilovicnak kellett védenie, ám a 13. percben a Diósgyőr az első helyzettét gólra váltotta: Lukács D. középről jobbra tette a labdát, Lőrinczy pedig 11 méterről bombázott a kapuba (0-1). Két percre rá Lukács D. lövése pattant ki a bal kapufa tövéről, és Bárdos ismétlései sem értek célba. A folytatásban Lukács D. kétszer is betalálhatott volna az ivószünetig, ami után, a meccs első félidejének második felében helyzetek egyik oldalon sem adódtak.

A második játékrész késéssel indult, az egyik kapu hálóját kellett stoppolni, nem a meccs közbeni hálószaggató lövések miatt. Az első nagy helyzet Lukács D. előtt adódott, egy kontra végén Mursits védett, majd nem sokkal később Medgyes lőtt a kapu fölé. A meccs második ivószünetében a hazai fanatikusok összeszedték a drapériáikat, majd távoztak a lelátóról, csapatuknak a várakozásoktól elmaradó eredménysora miatt. A második vendéggól után viszont megjelentek a lelátón, sőt az egyikük a pályára is befutott. Történt mindez a 86. perc után, amikor Koman passzával Könyves került helyzetbe a jobb oldalon, lövése ugyan kipattant Mursitsról, ám Lukács D. az üres kapuba helyezett (0-2). 

Az újabb góllal a DVTK veretlenségi sorozata 11 meccsesre nyúlt, a Haladásnak a mostani volt zsinórban a negyedik veresége. A Diósgyőr az újabb győzelemért járó 3 ponttal, 87 egységgel fejezte be az idényt, és ezzel csúcsot ért el, hiszen 20 csapatos másodosztályban egyetlen bajnok sem szerzett még ennyi pontot. 

Labdarúgás: jegyzőkönyv

Szombathelyi Haladás – Diósgyőri VTK 0-2 (0-1)

Szombathely, 1 263 néző. V.: Barna (Horváth Z., Kiss B.).

Szombathelyi Haladás: Mursits – Nyíri, Devecseri, Bolla, Doktorics – Zvekanov, Csillus – Horváth R. (Horváth A., 39., Katona I., 85.), Molnár R. (Borvető, 70.), Rácz – Csernik (Bosnjak, 70.). Vezetőedző: Michal Hipp. 
Diósgyőri VTK: Danilovic – Csirmaz, Szatmári (Szűcs K., 82.), Bárdos, Bokros – Lőrinczy (Koman, 67.), Holdampf, Bényei (Illés B., 67.) – Gera (Könyves, 67.), Lukács D., Obounet (Medgyes, 53.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej. 
Sárga lap: Devecseri (14.), Zvekanov (64.).
Gólszerző: Lőrinczy (13.), Lukács D. (86.).
Jók: Mursits, Devecseri, Borvető, ill. Danilovic, Lukács D., Lőrinczy, Bárdos, Szatmári, Holdampf. 
Michal Hipp: – Gratulálok az ellenfél csapatának, ma az egész mérkőzésen domináltak, megérdemelten győztek, és nyerték meg a bajnoki címet. Jól kezdtük a mérkőzést, a 12. percig kialakítottunk két ziccert, és az ellenfél az első helyzetéből – amit mi kínáltunk fel nekik – megszerezte a vezetést. A DVTK a középpályán szerzett labdákból veszélyeztetett, amire készültünk, ám ugyanazok az egyéni hibák jöttek elő, mint korábban, és a végjáték is gyenge volt. Az akarat megvolt a srácokban, de az ellenfél óriási minőségi fölényben játszott, és megérdemelten nyert.
Kuznyecov Szergej: – Jó kezdtük a mérkőzést, gólt szereztünk, és több lehetőséget alakítottunk ki, amiből még több gólt lőhettünk volna. A második félidővel teljes mértékben nem vagyok megelégedve, ennél sokkal jobban kell teljesíteni. Gratulálok a játékosoknak, szurkolóknak, csapatnak, mert elértük az összes célunkat! Bajnokként jutottunk fel, a legtöbb győzelmet arattuk és a legtöbb pontot szereztük, amióta 20 csapat alkotja a Merkantil Bank Liga mezőnyét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!