Kihívás Napja

2023.05.30. 14:50

Mutatjuk a Challenge Day programjait

Több vármegyei település is ,,betársul" az idei Kihívás Napjába.

ÉM

20210526 Hódmezővásárhely Kihívás napja tesi suli. A Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola alsó tagozatosai is állták a kihívást; évfolyamonként vonultak iskolájuk udvarára. Fotó: Tábori Szilvia TSz Délmagyarország

Fotó: Tábori Szilvia

Települések, tanintézmények, közösségek, sőt, még munkahelyek is nevezhettek az idei Kihívás Napjára, az eseményt szerdán tartják, a sportolási aktivitást 00.00 és 21.00 óra között ,,számolják". A rendezvény célja a mozgásra, sportolásra és az egészséges életmódra való ösztönzés.

Sportaktivitásnak a legalább 15 perc pulzusnövelő mozgás értendő. Egy folyamatos sporttevékenység – függetlenül attól, hogy időtartama a 15 percnek többszöröse – 1 aktivitásnak számít.

A Kihívás Napja 1982-ben Kanadából indult, és hamar meghonosodott Európában, illetve szerte a világon. Magyarországon 1991 óta tart a vetélkedés a legsportosabb címek elnyeréséért.

Az első Kihívás Napja óta a vetélkedés számos újítással, újdonsággal, a településeken kívül egyéb csoportok, közösségek bevonásával, izgalmas kiegészítő programokkal bővült. Az alapkoncepció azonban változatlan: sok mozgás, örömteli sportolás, ötletes- színes erőpróbák, közös küzdés, sportjátékkal megvalósuló közösségépítés.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei programok:

– Csincse, Petőfi Sándor Közösségi Színtér

Programok időpontja: 8.00-14.30-ig

Programok: reggeli torna, csapatversenyek, sor- és váltóverseny, alternatív sportágak bemutatása, ügyességi csapatépítő feladatok, zumba, HIIT edzés, sport film vetítés, szépkorúak tornája.
– Hernádnémeti, Hernádnémeti Református Általános Iskola, Két Tanítási Nyelvű és Alapfokú Művészeti Iskola

Programok időpontja: 8.00-16.00-ig

Programok: akadálypálya, falmászás, atlétika verseny, areobic.
- Cigánd, Kántor Mihály Általános Iskola

Programok időpontja: 7.55-16.00-ig

Programok: közös bemelegítő torna, fut a suli apraja-nagyja, exatrun ügyességi akadálypálya, labdarúgó-bajnokság, ügyességi sportvetélkedő, két kerékkel a gáton, ügyességi vetélkedő több állomáson, floorball, 1-perc és nyersz-trambulin, szabadtéri játékok, erős ember verseny, ping-pong, úszás, 10 állomásos ügyességi vetélkedő, 1 perc és nyersz, királylabda.
– Kazincbarcika, Mezey István MK

Programok időpontja: 16.00-19.00-ig

Programok: jóga, gerinctorna, hastánc.
– Miskolc, Miskolci Integrált Óvodai Intézmény József úti Tagóvoda

Programok időpontja: 9.00-16.00-ig

Programok: csapatversenyek, ügyességi feladatok, zumba, népi játékok.
– Pácin, Általános Iskola

Programok időpontja: 8.00-15.00-ig

Programok: Reggeli torna, zumba, ping-pong, kiütős+lábtengó, váltóverseny, tollaslabda, floorball+futóverseny, röplabda - gyerek+pedagógus, szülő+pedagógus, akadálypálya.
– Sajóörös

Programok időpontja: 16.30-20.00-ig

Programok: gyalogosan futva rollerrel biciklivel a kijelölt táv teljesítése, QR kódos csapatverseny, zumba foglalkozás, gerinctorna foglalkozás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!