Barátságból

2023.05.31. 19:00

Jót nevetett az elnök és a matyó főrendező

A televízió nyilvánosságának segítségével országos hírré vált a fürdővárosi csodabogár személye.

KT

Kriston Ferenc és Tállai András

A kisvárosi stadionban rendezett Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés kezdőrúgója Kriston Ferenc főrendező volt.

– Úgy szólt a határozat, hogy ezt a lehetőséget klubunktól kaptam ajándékba a több évtizedes áldozatos munkámért – kezdte a találkozó hivatalos és fontos „kelléke”, majd így folytatta: – Nyolcvanban kezdtem, majd pontosan negyven évvel ezelőtt neveztek ki főrendezőnek. Soha egyetlen fillért sem vettem fel, ennek következtében napjainkban is ugyanannyi a honoráriumom, mint 1980-ban, vagyis nulla forint. Amikor Tállai Andrással, a civilben államtitkár és országgyűlési képviselő klubelnök főnökömmel leülünk tárgyalni a folytatásról, könnyen, úgy egyetlen perc alatt megegyezünk. Az elnök úr ilyenkor szóban ismerteti a döntését, majd ezt írásba foglaljuk: „Bérének és munkakörének változatlanul hagyásával szerződését meghosszabbítom”, dátum és aláírás, aztán kezet fogunk, utána pedig – ilyen a világon nincs mottóval – jót nevetünk.

Kriston Ferenc ezután arról beszélt, hogy tevékenységére nagyon büszke, az életét pedig el sem tudja képzelni a matyóföldi futball nélkül.

– Tisztségemből eredően sok régi nagy focistával dolgoztam és dolgozom együtt – folytatta a főrendező. – A teljesség igénye nélkül néhány MLSZ-ellenőr: Brünyi Béla, Gyimesi László, Martos Győző, Mucha József, Salamon József, Szántó Gábor, Vukovics László, hajdanán valamennyien ünnepelt sztárok voltak a zöld gyepen. Még sokáig akarom a mezőkövesdi focit szolgálni, remélem, hogy az egészségem megengedi majd. Az ötven évhez még hét kell nekem, a többit meglátom akkor, ha a jeles jubileumhoz érek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!