Jégkorong

2023.05.06. 16:29

Laca három nap alatt két nagyot dobott

Lánya születése után bejelentette visszavonulását Ritó László

A népszerű Laca a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia U18-as csapatának másodedzőjeként folytatja karrierjét. Ritó László a DVTK Jegesmedvék saját nevelésű csatára 13, nevelő egyesületében eltöltött szezon után háromszoros magyar bajnokként és kétszeres kupagyőztesként befejezte játékos pályafutását. 

– Már az előző szezonban is dolgoztam az OB III-as csapat vezetőedzőjeként, amit nagyon élveztem és szerettem. Az elején új és szokatlan volt, hogy nem a jégen vagyok, de szerintem hamar belejöttem a munkába. Nagyon jó volt a srácokkal dolgozni, büszke vagyok rájuk és arra, amit elértünk az évben. Szezon végén kaptam egy lehetőséget az Akadémiától, aminek nagyon örültem és nem tudtam rá nemet mondani. Nehéz volt lezárni a profi pályafutásomat, de úgy éreztem játékosként már nem tudnék annyit fejlődni, mint amennyit edzőként fejlődhetek. A sérülésem már gyógyul, három hónapig még nem foghatok súlyt, de már szerencsére nagyon szépen javulok. A huszonöt éves játékos pályafutásom alatt rengeteg szép emlékkel gazdagodtam: nyitott pálya, bajnoki címek, válogatottak, szlovák liga és sorolhatnám még. Miskolcon vannak a legjobb szurkolók, mindig libabőrös voltam, amikor hazai pályán játszottunk és rengeteget segített, hogy bárhová elkísértek minket. Külön örülök, hogy életre szóló barátságokat kötöttem. Az a célom edzőként, hogy napról napra tanuljak és fejlődjek. Át szeretnék mindent adni a fiataloknak, amit az évek alatt megtanítottak nekem. Nagyon várom a következő szezont, ez egy új kezdet, egy új kihívás számomra. Köszönöm szépen mindenkinek, aki elkísért és támogatott eddig az utamon. Hajrá DVTK! – mondta Ritó László a klub honlapjának.

Játékos pályafutása

2015-2023 – DVTK Jegesmedvék
2010-2015 – Miskolci Jegesmedvék
2008-2010 – Miskolci Jegesmedvék U18

Edzői pályafutása

2023 – DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia U18, másodedző
2022/2023 – DVTK Jegesmedvék OB III, vezetőedző

Sikerei

2013/2014 – U20 Divízió II/A világbajnokság – aranyérem
2014/2015 – Magyar bajnok, Mol Liga győztes, Magyar Kupa győztes
2015/2016 – Magyar bajnok, Mol Liga győztes
2016/2017 – Magyar bajnok, Erste Liga győztes
2017/2018 – Magyar Kupa győztes

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!