Öttusa

2023.05.31. 13:00

Elvívta magát a két magyar

Guzi Blankának (jobbra) nem sok sikerélménye volt a szerdai körvívásban

Fotó: UIPM

A női körvívással szerdán elkezdődött Ankarában az öttusa világkupa döntője, amelyben a miskolci Swimming PC sportolója, Guzi Blanka és érdekelt. A törökországi világversenyen mindkét nemben 36-36 sportoló indulhat, akik nem csak az első helyért, hanem az első olimpiai kvótáért is küzdenek, ugyanis a jövő évi párizsi ötkarikás játékokra itt lehet az első indulási jogokat megszerezni, a nőknél és a férfiaknál is a világkupa győztes jut kvótához.

Mindkét nemnél, nemzetenként maximum három-három öttusázó állhat rajthoz Ankarában. Magyar részről a nőknél csak ketten versenyeznek, ugyanis a legeredményesebb hazai sportoló, Gulyás Michelle iskolai tanulmányai miatt nem nevezett a világkupa döntőre. Így a piros-fehér-zöld színeket ketten, az idei négy világkupa versenyen elért eredmények alapján kialakult vk-rangsorban a 11. helyen zárt Guzi Blanka mellett a 14. Bauer Blanka vesz részt.

A szerdai nyitónapon mindkét magyar alulteljesített vívásban, Bauer a 35 asszójából 12-t megnyerve, a 36 fős mezőnyben a 33. lett, Guzi ettől is halványabb volt, mindössze 8 tust tudott bevinni, és az összesítésben csak a 35. helyen zárt. A női verseny csütörtökön az elődöntőkkel folytatódik, mindkét magyar a B-csoportba került, és a gyenge körvívás után kevés az esély arra, hogy döntőbe jutást érő helyen végezzenek.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában