Vármegyei I. osztály

2023.05.30. 14:00

A Monostorpályi ellen a cigándiak

Kedden elkészítették az NB III-ért zajló osztályozók párosításait.

MI

A labdarúgó Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei I. osztály 2022/2023-as évadában a Cigánd SE csapata bizonyult a legjobbnak, és mivel megkapták a szükséges licenszet is, jogosultak (voltak) arra, hogy részt vegyenek az NB III-as tagságért zajló osztályozón. Mint ismert, a honi harmadik vonalban mindössze tíz hely van a negyedosztály bajnokai számára, így évek óta oda-visszavágós párharcokban dől el, hogy végül kinek sikerül feljutnia az NB III-ba.

A kiírás annyiban változott a korábbiakhoz képest, hogy ,,...amennyiben egy bajnokság 1. helyezettjének nincs licence vagy nem kíván magasabb osztályba lépni, akkor az adott bajnokság 2. helyezettjét illeti meg a bajnokkal azonos feltételek mellett az osztályozóban való részvétel joga. Ha a 2. helyezettnek nincs licence vagy nem akar feljebb indulni, akkor a 3. helyezettet illeti meg az indulás joga. Amennyiben az 1., 2. és 3. helyezett egyike sem rendelkezik licenccel vagy nem akar magasabb osztályba lépni, akkor abból a bajnokságból nem lesz résztvevő az osztályozón."

Vasárnap és vasárnap

Ez több helyen is befolyásolta, hogy végül ki lesz ott az osztályozón, az alábbi vármegyékben az ezüstérmes vesz részt a csatában: Békés (a Végegyházi SE nem kért/kapott licencet, helyette a második helyezett OMTK ULE 1913), BLSZ (az Unione FC kapott licencet, de nem vállalta, helyette a második helyezett Rákospalotai EAC), Győr (a Koroncó KSSZE nem kért/kapott licencet, helyette a második helyezett Caola SC Sopron), Pest (Vecsési FC kapott licencet, de nem vállalta, helyette a második helyezett Dunaharaszti MTK), Veszprém (Úrkút SK nem kért/kapott licencet, helyette a második helyezett Pápai Perutz).

Bács-Kiskun vármegyéből egy klub sem (1. Kiskunfélegyháza, volt licensze, de nem vállalta) 2. Baja - nem volt licenc, 3. Jánoshalma - nem volt licenc) képviseli a térségét, míg Somogy vármegyéből az első Nagyatád kapott ugyan licencet, de nem vállalták az osztályozót a 2. Nagybajom és a 3. Marcali pedig nem kapott licenszet, így ez a vármegye sem lesz ,,jelen" az osztályozón, amelynek a játéknapjai június 4., vasárnap (17.30), és június 11., vasárnap (17.00).

Az idei osztályozónak a párosításait kedden délelőtt készítették el a Magyar Labdarúgó Szövetség székházában, amelyen így összesen 18 klub volt érdekelt, vagyis kettő erőnyerőként feljuthatott. Ez végül a Martfűi LSE (Jász, 1.), és a Caola SC Sopron (Győr, 2.) lett. A B.-A.-Z. vármegyei cigándiak riválisa a hajdú-bihari élvonalat megnyerő Monostorpályi SE gárdája lesz. A mintegy 2100 fős település focicsapata 23 győzelemmel, 3 döntetlennel, 4 vereséggel, 72 szerzett ponttal nyerte meg a bajnokságot, megelőzve a Nyíradonyt, és a Hajdúnánást. Mivel a két vármegye nincs túl távol egymástól, a csapatok kölcsönösen ismerik egymást, az MSE-ben a cigándiak által legismertebb név a kapus, Bákonyi Norbert, aki korábban volt a CISE futballistája.

Jó tudni, hogy amennyiben összesítésben döntetlen állás alakul ki, akkor előbb 2x15 perc hosszabbítás következik, s amennyiben még ebben az esetben sem derül ki a győztes/továbbjutó ,,személye", büntetők következnek. Amint az már ismert, az NB III-ban az előző évekkel ellentétben a 2023/2024-es bajnokságban nem 3x20, hanem 4x16 csapat vesz részt, Észak-Kelet, Észak-Nyugat, Dél-Kelet, Dél-Nyugat területi felosztásban. 

A tények: a párosítások

OMTK ULE 1913 (Békés, 2.) – Szombathelyi Haladás tartalék (Vas, 1.)
Pápai Perutz (Veszprém, 2.) – Gyöngyösi AK (Heves, 1.)
Rákospalotai EAC (BLSZ, 2.) – Kállósemjén SE (Szabolcs, 1.) 
Semjénháza (Zala, 1.) – FC Dunaföldvár (Tolna, 1.)
Szeged-Csanád GA tartalék (Csongrád, 1.) – Gárdony-Agárd (Fejér, 1.)
Mohácsi TE (Baranya, 1.) – Dunaharaszti MTK (Pest, 2.)
Salgótarjáni BTC (Nógrád, 1.) – Nyergesújfalu (Komárom, 1.)
Monostorpályi (Hajdú, 1.) – Cigánd SE (Borsod, 1.)
Erőnyerő: Martfűi LSE (Jász, 1.), Caola SC Sopron (Győr, 2.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!