Vízilabda

2023.04.21. 20:00

Várja, hogy harmincra lépjenek

Hazai találkozóval zárja az alapszakaszt a miskolci OB I-es pólócsapat.

ÉM

20230412 Miskolc E.ON Férfi OB I. vízilabda Bajnokság. PannErgy-MVLC-Miskolc-UVSE Vízilabda Kft. tó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Képen:

Fotó: Ádám János

A hét végén befejeződik a férfi OB I-es vízilabda-bajnokság alapszakasza, ugyanis az utolsó, 26. fordulót rendezik meg. Ennek keretében a PannErgy-Miskolci VLC gárdája a Kaposvári VK-t látja vendégül, mégpedig szombaton 18 órától a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában. Pár napja még úgy nézett ki, hogy ez a meccs nagyon-nagyon fontos lesz a borsodiak számára, és mindenképpen le kell győzni a somogyiakat ahhoz, hogy megőrizzék a 8. helyüket, viszont a legnagyobb rivális Szegedi VE szerdán saját környezetében kikapott a kiesés elkerüléséért küzdő Metalcom Szentestől, ezzel maradt a 4 pont különbség a két csapat között (8. MVLC: 27 pont, 9. Szegedi VE: 23 pont), ami így már nem behozható.

Mindent elmond

Vidumanszky Lászlót, a miskolciak vezetőedzőjét előbb arról kérdeztük, hogy miként értékelné két nappal később csapata szerdai, az EPS-Honvéd elleni teljesítményét, a szakember nagyon szűkszavúan fogalmazott:

- Most nem szeretnék mélyebben belemenni abba a meccsbe, elemzésbe, csak egy tényt említenék, azt, hogy huszonkét gólt kaptunk, ez mindent elmond – utalt a 8-22-es fiaskóra a tréner.

A szakember ezután a most hét végi összecsapással folytatta:

- Nem érdekel ebben a pillanatban, hogy miként állunk a tabellán, hogy hová jutottunk, egy a lényeg: meg kell szereznünk a 3 pontot a Kaposvár ellen, és 30 ponttal kell zárnunk az alapszakaszt – húzta alá határozottan. - Félre kell tennünk mindent, és csak arra kell koncentrálnunk, hogy mit akarunk tenni a most a vízben. Kell az agresszív, gyors játék, kell a határozott védekezés, és kellenek a gólok, mindegy, hogy hogyan. Sajnos, nem igazán pozitív, ha visszagondolunk az ottani mérkőzésre, ugyanis már az első negyed után 5-1-es hátrányban voltunk, a második után pedig már 8-3-asban. Ziccereket rontottunk, ötmétereseket, persze, hogy nem tudtunk jobb eredményt elérni. A célunk tehát az, hogy ebből a találkozóból jobban akarunk kijönni, mint a kaposváriból, nem kaphatunk ki a 11. helyezett ellenféltől, pláne nem hazai pályán.

A folytatásban majd a PannErgy-MVLC az 5. helyezettel fog megküzdeni, amely vagy a Szolnoki Dózsa, vagy az EPS Honvéd lesz. A csata az egyik fél 7. pontjáig tart majd (az egymás elleni alapszakaszban elért eredményt hozzák” magukkal a csapatok), a párharc nyertese az 5., vesztese a 7. helyért fogja folytatni a bajnokságot. A play-off első körének játéknapjai: május 3., 5., 7.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!