Labdarúgás

2023.04.11. 10:15

Tizennégy gólos vereség után megdicsérték a bírót

A vármegye futball bajnokságok örökzöld témáját a játékvezetés szolgáltatja.

illusztráció

Fotó: Shutterstock

A meccsek után adott nyilatkozatok sokszor még hetek után is vitát gerjesztenek. Döntően a vesztesek szapulják a síposokat, akik természetesen ugyanolyan emberek, olykor ugyanúgy hibáznak, mint az edzők, vagy a játékosok.

Kiütés után elismerés

Ezúttal a megyei második vonal szolgáltatott csemegéket. Az Észak csoportban Belicza János dirigálta a Aszaló – Edelény (1–2) meccset. A hazaiak nevében Szabó László szerint mindkét vendéggólt szabálytalanság előzte meg és elmaradt egy, szerinte egyértelmű 11-es, amit a  javukra kellett volna megítélni. Szavaival elletétben Rákos Attila, a vendégek képviseletében rangadóhoz méltónak minősítette a döntnökök munkáját. Rosszul járt a Kelet csoportos Pálháza – Erdőhorváti (0–1) összecsapást irányító Tóth János, akin a pálházi Jurkó Tamás néhány büntetőt kért számon. Ugyancsak Keleten megtalálták Szutorcsik Gyulát is: a Pácin – Karcsa (3–0) csatát követően Kovács Dávid, a vendégek csapatkapitánya kifakadt: „Kritikán aluli játékvezetés. A 80. percben befújni egy olyan gólt, amelynél a vonalon lepattant a labda, ilyen kétes szituációban ilyet nem lehet. Megpróbáljuk mi is kérvényezni, hogy ez a hármas Karcsára ne jöjjön.”

A Közép csoportban rendezett Hejőpapi – Emőd (0–5) kilencven percet Iván Kornél fütyülte végig és „kikapott” Németh Károlytól, aki a hejőpapiak nevében két meg nem adott gól és egy általa szabálytalannak minősített emődi találat miatt elégedetlenkedett. 

Két vélemény azért volt maga a csoda, mert a csúnya vereséget szenvedők fogalmazták meg. Az Észak csoportban Boldva otthon 6–1-re kikapott Sajószentpétertől, erre Nyíri Zsolt jónak tartotta Balázsi László bíráskodását, az pedig egyenesen szenzáció számba ment, hogy a Közép csoportban a Mezőcsáttól 14–0-ás vereséget szenvedett Ónod edzője, Krajnyák Attila kiválónak nevezte Tiszóczki Attila játékvezető munkáját. 

A lapunkban és a Boon portálunkon megjelenteket az MLSZ vármegyei igazgatóságának bírófőnökei nagyítóval olvassák és elmondásuk szerint – amennyiben szükséges – semmit nem söpörnek az asztal alá. A költői túlzások esetén viszont stilszerűen továbbot intenek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!