Jégkorong

2023.04.18. 09:28

A szapporói hős lett a Kismacik örököse

Rusznyák Szilárd ment, a házon belüli Vas János pedig érkezett.

DVTK Jegesmedvék U21-es jégkorong csapata

Magyar bajnoki ezüstérmes lett a DVTK Jegesmedvék U21-es jégkorong csapata, a piros-fehérek így három év alatt két medáliát gyűjtöttek, aranyérmüket a dobogó második helyével toldották meg.

Huszonegy, huszonnégy

Az eddigi vezetőedző a Dunaújvárosi Acélbikák másodedzője lesz, örököse pedig Vas János, a diósgyőriek százhetvenegyszeres volt válogatottja, a klub Erste-ligás együttesének most visszavonult csatára. Utóbbi a műfaj egyetlen olyan hazai csodabogara, aki a nemzeti együttes tagjaként háromszor jutott fel az elit mezőnybe – Japánban ezért lett szapporói hős – és kétszer szerepelt az A-csoportos világbajnokságon, májusban azonban már nem fut ki a jégre a finnországi tornán. Jankót annak idején az észak-amerikai profi liga játékosbörzéjén is kiválasztották, a földkerekség legerősebb bajnokságában azonban nem kapott szerepet.

A negyvenedik évében járó sportági ikon csaknem negyedszázadot húzott le a jégen, legutóbb a nyerőszámot jelentő huszonegyes mezben cikázott a küzdőtéren.

– Most jött el az ideje annak, hogy lezárjam aktív pályafutásomat és elkezdjem az edzői karrieremet – mondta az obsitos támadó, majd hozzátette: – A Kanada elleni, Budapesten sorra kerülő felkészülési találkozón még felmegyek a pályára, de már csak azért, hogy elköszönjek a közönségtől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!