Rali

2023.03.31. 18:00

Megcélozták a bajnoki címet

Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt idén is együtt versenyez a hazai rali bajnokságban.

ME

Fotó: Csatlós Norbert

Tavaly az utolsó futam kivételével végig dobogón álltak, nyertek versenyt és végül a harmadik helyet szerezték meg. A Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt páros most sem kisebb célt tűzött ki maga elé, mintsem az abszolút magyar bajnoki cím megszerzését. Az autó és a csapat változatlan, a teszt is jól sikerült, jöhet a szezonnyitó Székesfehérvár Rallye.

Fotó: Csatlós Norbert

Rendhagyó autóbemutatóval kezdte az idei évet Velenczei Ádám és navigátora, Vánsza Zsolt. A szécsényi születésű pilóta ’hazai pályán’, a nemrég elkészült Palóc Ringen mutatta meg a támogatóinak a SKODA Fabia Rally2 EVO versenyautójának új dekorját. Ha már ott voltak Magyarország egyik leghosszabb go-kartpályáján, akkor egy kis élményosztó örömautózással kedveskedett a partnereknek és a barátainak a pilóta. A foglalkozás elérte a célját, mindenki jól érezte magát.

Fotó: Csatlós Norbert

Komoly szezon lesz

  • Jó volt a tavalyi évünk, nyertünk versenyt, az utolsó futam kivételével mindig ott álltunk a dobogón – emlékezett vissza a 2022-es verseny évadra Velenczei Ádám. - Nagyon komoly lesz idén is a bajnokságunk, mint ahogy minden évben. Bízunk magunkban és talán reális célnak tekinthetjük, hogy a bajnoki címért küzdjünk, és végre megszerezzük az abszolút elsőséget. Az autó és a csapat változatlan. Ezzel a Skodával megyünk már három esztendeje. Belaktuk, nagyon jól tudunk együtt dolgozni a csapattal, nem is volt kérdés, hogy idén is a Topp-Cars Rally Team sátra alá állunk be. Ha úgy alakul és megérkezik a csapathoz az új SKODA Fabia RS Rally2, akkor esetleg átülünk majd abba.
     
Fotó: Csatlós Norbert

Egy-egy páros esetében a szezon elején mindig komoly kérdés az anyagi háttér, ami biztosítja számukra a bajnokságban történő eredményes szereplés feltételét.

  • Összeállt a szezonunk. A támogatóinknak hála úgy néz ki, hogy minden versenyen ott leszünk. Egyértelműen látszik, hogy milyen sokat számít, hogy minél többet üljünk a Skodában - folytatta Velenczei Ádám. - A versenykilométerek adottak, a teszteket szeretnénk a lehető leghosszabbra tervezni, ezen kell még dolgoznunk.
Fotó: Csatlós Norbert

Összeszokott páros

Ahogy a csapat, úgy a navigátor sem volt kérdés az idei évre. Vánsza Zsolttal nagyon jól összeszokott párost alkotnak.

  • Jó barátok vagyunk Ádámmal, ez szerintem nagyon sokat számít ahhoz, hogy jó hangulat legyen a versenyautóban. Reméljük, ez idén meghozza a bajnoki címet is. Ez a közös célunk – mondta Zsolt, aki legutóbb a Mikulás Rallye-n pilótaként versenyzett a hétvégi pályák nagy részén. - Örülök, hogy murvával kezdjük a szezont, szeretem ezeket a szakaszokat.

A szezonnyitó futam szombaton délben kezdődik, az első nap négy gyorsasági szakasz után érkezik a mezőny a Székesfehérvár főutcájára, egy SuperSpeciálra. Vasárnap aztán két körben három-három pályát kell teljesíteni és utána állhatnak fel a legjobbak a sóstói MOL Aréna mellett felállított céldobogóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában