Labdarúgó NB1, Mezőkövesd Zsóry FC

2023.03.02. 20:00

Fehérorosz középpályás a százados klubban

A volt válogatott Cseri Tamás szinte beérhetetlennek tűnik a kövesdieknél.

ÉM

Mezőkövesd-Kisvárda NBI

Fotó: KOVACS PETER

A labdarúgó NB I legutóbbi fordulójában, még múlt pénteken hazai pályán játszott a Mezőkövesd Zsóry FC együttese, a Budapest Honvéd ellen (0-0). A dél-borsodiaknál századik alkalommal lépett pályára Aleksandr Karnitski. Az 1989-ben született fehérorosz légiós még 2019 nyarán érkezett Kövesdre, és azóta már a negyedik szezonját tapossa a Széchenyi utcai stadionban, s még fogja is, legalább 2024. június 30-ig, ugyanis addig szól a kontraktusa. A mezőkövesdiek történelmük nyolcadik élvonalbeli pontvadászatuknál tartanak, így viszonylag kevés labdarúgó mondhatja el magáról, hogy túllépte már a százas határt az NB I-et illetően. Az abszolut csúcstartó a 4-szeres válogatott Cseri Tamás, aki már a kétszázas határt ,,ostromolja", amit optimális esetben a következő bajnokságban elérhet.

Orosz kupagyőzelem

Karnitski azért nem ,,akárki", hiszen Magyarországra igazolása előtt nyert három fehérorosz bajnokságot, egy kupát, valamint három Szuper Kupát, a BATE Borisovval szerepelt 23 Bajnokok Ligája, és 1 Európa Liga találkozón. Továbbá az orosz FK Tosno-val 2018-ban Orosz Kupát nyert, együttesével a volgográdi döntőben legyőzték (2-1) az FK Avangard Kurszkot. A Tosno egyébként egy szezon után kiesett az orosz első osztályból, és ugyan jogosult lett volna az Európa Liga főtábláján részt venni a 2018/2019-es sorozatban, a klub nem tudta teljesíteni a licenc feltételeket. A Tosno a helyi elvárásoknak sem volt képes megfelelni, elsősorban anyagi téren 2018 nyarán, s azon évben, június 9-én feloszlatták a csapatot.

A 6-szoros fehérorosz válogatott középső-, és védekező középpályás az ottani, az orosz, illetőleg a magyar pontvadászat mellett légióskodott még Izraelben (Hapoel Raanana), Romániában, Székelyföldön, éppen a Sepsi OSK-tól érkezett Mezőkövesdre. Lapunk kereste Aleksandr Karnitski-t, hogy interjút kérjen ezen apropóból, azonban a kövesdiek labdarúgója udvariasan ugyan, de ,,nem"-et mondott. Úgy tudjuk, a 2020-ban Magyar Kupa-ezüstérmes Karnitskit a klub hivatalosan majd a március 18-i, Kisvárda Master Good elleni hazai mérkőzés előtt fogja köszönteni. A kövesdiek közül még ebben szezonban eléri, elérheti a százas határt portugál-bosnyák Dino Besirovic (95), illetőleg a szerb Stefan Drazic (93).

NB I-es ,,századosok", mezőkövesdi színekben

178 mérkőzés: Cseri Tamás
133 mérkőzés: Farkas Dániel (szerb-magyar)
123 mérkőzés: Vadnai Dániel
116 mérkőzés: Robert Pillár (szlovák)
108 mérkőzés: Vajda Sándor (ukrán-magyar)
100 mérkőzés: Aleksandr Karnitski (fehérorosz)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!