Kerékpár

2023.03.27. 14:03

Ezer kilós jegesmedve dörmög a kerekeseknek

A miskolci klub tagjai felkeresték a híres Tour de California elnevezésű viadal helyszínét.

Az Egyesült Államok nyugati partján fekvő metropoliszban versenyez és tréningezik Éger Áron, a Miskolci Road Cycling Club kiválósága, aki életében először jár a tengerentúlon.

Fotók az albumba

– Annyi érdekességgel találkozom itt, hogy nem győzöm kapkodni a fejem – mondta lapunknak a messzi távolból a kiválóság, majd hozzátette: – Szállásunk a festői szépségű Santa Claritában van, a város Los Angeles megye északnyugati részén található. Ez a környék a messze földön híres kaliforniai körversenynek is otthont ad, ezért természetesen meglátogattuk a drótszamarasok számára paradicsominak számító környéket és tiszteletünket tettük az eseménynek emléket állító híres szobornál, amelyhez hasonló aligha van még egy a világon. A több, mint egy tonna – egészen pontosan 1066 kilót nyomó – jegesmedve immáron Kalifornia egyik jelképe. Alkotója Frank Rock, a Santa Clarita Művészeti Egyesület szobrásza 2018-ban alkotta. A képzőművész betont használt, de nem azért, mert attól félt, hogy a munkáját máskülönben kikezdi az idő vasfoga. Megtudtuk, hogy a belvárosokba, a közterekre, a parkokba és a tengerparti sétányokra készített műveit előszeretettel alkotja ebből az anyagból. Mellesleg fel sem merül, hogy ezt a macit valaki esetleg megrongálja, erre nem kínálkozik idő és alkalom, ugyanis az állattal éjjel és nappal fotózkodnak a sportolók, a helyiek és a turisták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!