Ötusa

2023.03.28. 10:49

A majomlétra után három megyei forduló győztes

Herczeg Áron megőrizte első helyét, Tóth Dorka és Haraszin Linda az élre tört.

Herczeg Áron a válogató sorozat első fordulóját megnyerte

Fotó: Magánarchívum

Március harmadik hét végéjén rendezték meg az idei utánpótlás öttusa válogatók első fordulóját, ám a budapesti versenyen nem minden számot rendeztek meg, az új tusát, az akadálypályát egy héttel később pótolták Budapesten.

A megyei versenyzők közül a junior nőknél Tóth Dorka (Swimming PC) 3. lett ebben a tusában, és ezzel az összetett versenyben, egy helyet előre lépve, az 1. forduló legjobbja lett, míg Lövei Gréta (Miskolci Sportiskola) nem indult el az akadálypályán, így a mezőny utolsó, 8. helyén zárta az első kört. 

Az U17-es lányoknál, a 22 fős mezőnyben Haraszin Linda a 3. legjobb időt produkálta a majomlétrán, és ezzel ő is egy helyet javítva, a korosztály legjobbja lett, az 1. fordulót megnyerte. 

Az U15-ös lányoknál Plébán Virág (Swimming PC) a 30 induló közül a 16. pozíciót szerezte meg, és ezzel az összesítésben a 11. helyen zárt, két egységet előre lépve.

Az U15-ös fiúk között Herczeg Áron (Miskolci Sportiskola) 2., Kántor Benedek (Miskolci Sportiskola) 7., Kántor Vince (Miskolci Sportiskola) 14., Varga Gábor (Miskolci Sportiskola) 16. lett az akadálypályán, ami azt jelenti, hogy 26 fős mezőnyben Heczeg Áron megőrizte első helyét, megnyerte a fordulót, Kántor Benedek két helyet javítva feljött az 5. helyre, Kántor Vince maradt a 13., Varga Gábor három helyet javítva, a 19. helyet könyvelhette el.


 

 

Címkék#öttusa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!