Kosárlabda: DVTK-HT

2023.02.13. 12:15

Szerdán lehet újra komplett a keret

Hat diósgyőri kosaras válogatott programokról tér vissza, egy közös napjuk lesz az MK meccs előtt.

Green (fehérben) ott lesz a nyári Eb-n

Fotó: FIBA

A női kosárlabda versenynaptár tovább facsarja a top játékosokat, a múlt heti válogatott program után ettől a héttől ismét heti két tétmérkőzések várnak rájuk klubcsapataikban.

A DVTK-Hun-Therm összesen hat játékost adott különböző felnőtt válogatottaknak. A magyar együttesben Kányási Veronika, Aho Nina és Kiss Angelika volt részese az Európa-bajnoki szereplés kiharcolásának, a múlt héten Miskolcon megrendezett két meccsnek, melynek során csütörtökön Izlandot győzték le 89-49-re a mieink, vasárnap pedig Romániát 74-58-ra.

Ők most két nap pihenőt kapnak, a diósgyőriek pedig szűk kerettel készülnek, mert három légiósuk visszatérésére várnak, akiknek szerdán kell edzésre jelentkezniük. Közülük Milica Jovanovic ugyan a montenegrói válogatottnál járt, de a sérülése miatti, több hónapos kihagyása után még nem lépett pályára hazája színiben, a múlt heti Eb-selejtezőkön, – egyelőre könnyített edzésmunkát végez – viszont testközelből élhette meg azt, hogy Montenegró az I-csoport megnyerésével kiharcolta a kontinensbajnoki szereplést. A litván Monika Grigalauskyte viszont nem lesz ott a júniusi szlovén, izraeli közös rendezésű Európa-bajnokságon, mert válogatottjuk a selejtező utolsó két fordulójában egyaránt kikapott, előbb hazai pályán Franciaországtól 83-75-re (a diósgyőri kosaras 22:26 percet játszott, 2 pontot szerzett), majd semleges helyszínen, Rigában, Ukrajnától 71-65-re (a diósgyőri kosaras 15:14 percet játszott, pontot nem szerzett), és végül a B-csoportban csak a 3. helyen zártak. Ezzel szemben Cheridene Green kivette a részét Nagy-Britannia sikeréből, a DVTK-HT angol centere csapatával előbb Észtországot verte 100-45-re, pályaválasztóként (a diósgyőri játékos 8:41 percet játszott, 5 pontot szerzett), majd hazai környezetben Portugáliát páholták el 78-48-ra (a diósgyőri játékos 20:55 percet játszott, 15 pontot szerzett), ezzel Nagy-Britannia a G-csoport 2. helyére jött fel, és – a magyar válogatott társaságában – a négy legjobb csoportmásodik között zárt, ami Eb-indulási jogot ér.

Egy nap

Mivel a válogatottaknál járt kosarasok csak szerdán állnak munkába a DVTK-HT-nál, a piros-fehéreknek komplett kerettel egy napjuk lesz a felkészülésre az újabb tétmérkőzésük előtt. Ugyanis a harmadik frontot csütörtökön hazai környezetben nyitja a Diósgyőr, ekkor játssza az évad első – remélhetőleg nem utolsó – Magyar Kupa mérkőzését, amelynek során a 4 közé jutásért az E.ON ELTE BEAC Újbuda gárdáját fogadják 18.00-tól. A következő három hétvégén bajnokik várnak a piros-fehérekre, hét közben pedig nemzetközi kupatalálkozók jelentenek majd elfoglaltságot. Ugyanis az Euroligában, az A-csoportban még két mérkőzése lesz a DVTK-HT-nek, és valószínűleg március 1-jén befejezik az itteni szereplésüket.

Igaz, matematikailag még van esélyük arra, hogy bejussanak a Euroliga negyeddöntőjébe, ehhez az kell, hogy a jövő héten hazai pályán 43 ponttal legyőzzék a spanyol Perfumerias Avenida gárdáját, miközben a másik hispán együttes, a Spar Girona otthonában kikap a török Mersintől. Ezek után az utolsó fordulóban már csak annyi kellene a diósgyőri továbbjutáshoz, hogy idegenben nyerjenek a francia Basket Landes ellen, a már említett két spanyol csapat összecsapásán pedig, a hazai pályán szereplő Avenida győzzön.

A DVTK-Hun-Therm programja

 

MK, 4 közé, február 16. (csütörtök), 18.00: DVTK-Hun-Therm – E.ON ELTE BEAC Újbuda
NB I, 19. forduló, február 19. (vasárnap), 17.00: DVTK-Hun-Therm – Sopron Basket
EL, 13. forduló, február 22. (szerda), 18.10: DVTK-Hun-Therm – Perfumerias Avenida (spanyol)
NB I, 20. forduló, február 25. (szombat), 18.00: E.ON ELTE BEAC Újbuda – DVTK-Hun-Therm
EL, 14. forduló, március 1. (szerda), 19.30: Basket Landes (francia) – DVTK-Hun-Therm
NB I, 21. forduló, március 4. (szombat), 18.00: VBW CEKK Cegléd – DVTK-Hun-Therm
MK elődöntő, március 9. (csütörtök): ?
MK helyosztó, március 10. (péntek): ?
NB I, 22. forduló, március 25. (szombat) 18.00: Ludovika Csata – DVTK-Hun-Therm

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!