Kosárlabda: DVTK-HT

2023.02.01. 13:45

Negyeddöntő: három héttel hamarabb

A diósgyőri kosarasok az MK-ban nem márciusban, hanem február közepén fogadják a BEAC-ot.

Február 16-án játssza MK-negyeddöntőjét a DVTK-Hun-Therm (fehérben)

Fotó: Ádám János

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége versenyirodája módosította a női kosárlabda Magyar Kupa időpontjait, a negyeddöntők mérkőzéseit nem március 8-án rendezik meg, mivel a soproni négyes döntőre korábban, március 9-10-én kerül sor. A negyeddöntők egységesen február 16-án, csütörtökön 18.00-tól lesznek.

Mint arról korábban már beszámoltunk: a mostani évben az elmúlt kilenc sorozattól eltérő lesz a lebonyolítás, annyiban, hogy az MK meccseket nem egy helyszínen rendezik meg nyolc csapat részvételével, ugyanis az idén ugyanis csak négyes döntőre kerül sor, Sopronban. A kupában viszont változatlanul 8 csapat vesz részt, azok, akik a 2022/23-as NB I-es női bajnokság alapszakaszának felénél, vagyis a 11. fordulót követően az első nyolc helyen álltak. Az egy meccses negyeddöntőket négy különböző helyszínen játsszák le, a sorolást szerint annak csapatnak az otthonában, amelyik a bajnoki alapszakasz első felében jobb helyen állt a bajnokságban. 

Mint már arról beszámoltunk: a DVTK-Hun-Therm együttese az E.ON ELTE BEAC gárdáját kapta ellenfélül, és ezt a mérkőzést Miskolcon rendezik, ez új program szerint február 16-án, csütörtökön 18 órától.

Ez egyben azt is jelenti, hogy nem sok idejük lesz felkészülniük azoknak a csapatoknak a kupanegyeddöntőre, amelyek a mostani hétvégén a nemzeti válogatottakba, az Európa-bajnoki selejtezőkön résztvevő együttesekbe adnak játékosokat, onnan ugyanis csak két nappal az MK negyeddöntő előtt kapják vissza a játékosokat. 

Kosárlabda: női MK program

A negyeddöntők párosítása (egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, az elől álló csapatok a pályaválasztók), február 16. (csütörtök)
18.00: NKA Universitas Pécsi EAC – BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós
18.00: DVTK-Hun-Therm – E.ON ELTE BEAC 
18.00: Sopron Basket – AKSC Szekszárd
18.00: Serco UNI Győr – Vasas Akadémia
Az elődöntők párosítása, Sopron, március 9. (csütörtök)
NKA Universitas Pécsi EAC/BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós – DVTK-Hun-Therm/E.ON ELTE BEAC
Sopron Basket/AKSC Szekszárd – Serco UNI Győr/Vasas Akadémia
A helyosztók, Sopron, március 10. (péntek)
Bronzmérkőzés: az elődöntők veszteseinek részvételével 
Döntő: az elődöntők győzteseinek részvételével

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!