Egyetemi Játékok

2023.02.08. 14:30

Minden nappal közeleg az Egyetemi Játékok

Az EUG 2024 kapcsán Budapesten egyeztetett az EUSA küldöttsége.

ÉM

Az Európai Egyetemi Sportszövetség Ellenőrző Bizottsága (EUSA Supervision Commission) február 2-3-án, Budapesten egyeztetett a 2024. évi Miskolc-Debrecen közös rendezésű Európai Egyetemi Játékok (EUG) szervezőivel, az eseménnyel kapcsolatos aktuális kérdésekről.

A szakmai látogatásnak a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Alkotás utcai campusa adott otthont. Az egyeztetésen az EUSA részéről Matjaž Pečovnik főtitkár, Sara Rožman, Education & Development Manager, Miha Žvan sportmenedzser és Nataša Janković tanácsadó vett részt, míg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséget (MEFS) Juhász Péter főtitkár, Kovács György főtitkár-helyettes, Ancic-Valkai Ágnes nemzetközi kapcsolatok igazgatója, és Végh László projektmenedzser képviselte. A debreceni projektiroda részéről Prof. Dr. Balogh László, Varga Katalin, Pöszmet Tibor és Rácz Eszter, a miskolci projektiroda képviseletében pedig Rakaczki Zoltán, Kása Tamás, Havasi István és Antal Éva vett részt a megbeszéléseken.

Az egyeztetés a 2022. novemberi látogatás folytatása volt. A tavaly novemberi alkalom a rendező városokra, és azon belül is a helyszínekre koncentrált, beleértve a versenyhelyszínek, a szálláshelyek és a kiegészítő létesítmények megtekintését. A napokban lezajlott vizit ugyanakkor főként a szervezési folyamat előrehaladásának ellenőrzését célozta meg. A budapesti összejövetelen a hazai szervezők ennek megfelelően beszámoltak a 2022-ben megvalósult eredményekről, valamint bemutatták és megvitatták a rendezvény alapvető dokumentumát, a Master Plan-t. Egyeztettek a szervezési tevékenységek területi felosztásáról, az egyes területek előrehaladási jelentéseiről, az EUG 2024 sportprogramjáról és költségvetéséről, valamint a következő időszak tennivalóiról, beleértve a teljes 2023. naptári évre vonatkozó eseményeket.

A három szekcióban zajló, összességben közel nyolcórás intenzív egyeztetésen a résztvevők egy olyan interaktív folyamat részesei voltak, melynek során megvitatták a fenti témaköröket, és közös megoldásokat kerestek a még nyitott, de gyors intézkedéseket igénylő problémákra.

Az EUG 2024 Szervező Bizottsága legközelebb 2023. májusában tesz jelentést, amikor az EUSA Végrehajtó Bizottságának számol be a szervezési folyamatról. Majd ezt követi 2023. június elején egy újabb helyszíni látogatás (EUSA Convention), amelyen a résztvevők – a szervezési mérföldkövekben foglalt konkrét cselekvési tervek alapján – már a megvalósítás részleteit is egyeztetik, a sportprogram és a sporthelyszínek részletes, bemutatásával kiegészítve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!