Labdarúgás

2023.02.05. 20:30

Beke triplázott, kiütötték a Barcikát

Budafokon lépett pályára vasárnap délután a kazincbarcikai NB II-es csapat.

ÉM

A másodosztályú labdarúgó-bajnokság második tavaszi körében a fővárosban játszott a KolorCity-Kazincbarcikai SC gárdája. A látogatók egy héttel korábban hazai vereséggel indították a 2023-as esztendőt, ugyanis 3-1-re kikaptak a Békéscsaba 1912 Előre alakulatától, míg jelenlegi ellenfelük, a Budafok bravúrgyőzelmet aratott Pécsen (1-0). Kisebb sérülés miatt csak a lelátóról nézte a társakat Hleba, illetve a KBSC két sérültje, Dvorschák és Szekszárdi T. is. A pályaválasztónál egy változás történt csupán a Baranyában szerepelt kezdőhöz képest, Jagodics helyére Vaszicsku került be. Varga Attila alakulatából ezúttal kimaradt a már említett Hleba mellett Nagy J., illetve Csatári, kezdési lehetőséghez jutott Kovács B., Lippai és Székely D. Ami azt is jelentette, hogy a hét közben igazolt rutinos csatár, Bacsa a kispadon kezdte az összecsapást a kék-sárgáknál.

Az első percekben a mezőnyjáték volt domináns, aztán kétszer a volt barcikai csapatkapitány, Fótyik tisztázott, jó helyezkedéssel. A 12. percben Megyeri II-nek kellett közbe avatkoznia, de Csonka kísérlete nem volt ,,komoly". Bedobásokból próbált volna valamit kialakítani a házigazda, nem lett belőle semmi, aztán a 19. percben Megyeri II. öklözte ki a labdát, amely Horváth elé kerül, ő viszont az üres kapuba gurítás helyett cselezni kezdett a tizenhatoson belül, így a KBSC védelme tisztázni tudott. A 28. percben Pálinkás buktatta Bekét a büntetőterületen belül, a játékvezető azonnal a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt a sértett végezte el, a labda az ellenkező irányba vetődő Megyeri II mellett szállt el, a hálóba, 1-0. A folytatásban is a Budafok volt aktívabb, és majdnem, még a szünet előtt megduplázták az előnyt. A ráadásban Németh bal oldali szöglete után Adorján 17 méterről lőtte kapura a labdát, és bár Megyeri II. már verve volt, a gólvonalon álló Szemere blokkolni tudott.

Nem volt esélye

A szünetben Székely D. helyett érkezett a pályára Bacsa, majd kevéssel később a középkezdésből 2-0-ra növelte előnyét a Budafok: Beke a bal szélről cselezte be magát a 16-oson belülre, majd 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. Az 57. percben Kurdics beadása után Lippai fejelte a kapu fölé a labdát, lehetőség volt. Mátyus János hármat frissített, nem volt veszélyben csapatának előnye, akkor pedig főként nem, amikor a 67. percben, jobb oldali akció végén érkezett a labda középre a barcikai 16-oson belülre, és az érkező Beke 7 méterről a kapu közepébe lőtt, 3–0. Varga Attila azonnal módosított, Takács, Nagy J., illetve Kállai jött a pályára, de az addigiak alapján nem volt esélye volt, még a gólszerzésre sem a KBSC-nek. A 75. percben aztán a Budafok megadta a kegyelemdöfést: bal oldali akciójuk végén a frissen beállt Bakti centerezett középre, a hosszún érkező Sós a kapufa segítségével juttatta a kapuba a labdát négy méterről, 4–0. A 90. percre maradt talán az aznapi legnagyobb vendég helyzet, Takács egyedül vezette kapura a labdát, de lelassult és a védelem tisztázni tudott, majd egy visszagurított labdát Ádám lőtt a kapu fölé. A Barcika nagyon keveset mutatott ezen vasárnap délutánon, ismét sok gólt kapott, elől pedig gólképtelen maradt. Nehéz lesz így a tavasz.

Budafoki MTE – KolorCity-Kazincbarcikai SC 4-0 (1-0)

Budafok, 250 néző. V.: Bana (Bede, Kiss B.).

Budafok: Gundel-Takács – Horgosi, Vaszicsku, Fótyik – Csonka A. (Margitics A., 62.), Adorján K. (Nándori, 76.), Németh M. (Oláh B., 62.), Soltész I., Horváth O. (Kalmár O., 62.) – Beke P. (Bakti, 70.), Sós M. Vezetőedző: Mátyus János.

KBSC: Megyeri II. G. – Szemere, Ur, Lippai T., Pálinkás (Takács T., 69.) – Szekszárdi M., Süttő  (Székely K., 72.), Kovács B. (Nagy J., 69.) – Ádám F., Székely D. (Bacsa P., 46.), Kurdics (Kállai Z., 69.). Vezetőedző: Varga Attila.

Sárga lap: Szekszárdi M. (61.).

Gólszerző: Beke P. (28. – 11-esből, 46., 67.), Sós M. (75.).

Jók: Beke (a mezőny legjobbja), Vaszicsku, Fótyik, Sós M., Bakti, ill. senki.

Mátyus János: – Az első perctől próbáltunk kezdeményezetten fellépni. A Barcika egy borzasztóan szervezett csapat, így megnehezítette a dolgunkat. Az első gól után a helyzet drámaian megváltozott, onnantól úgy éreztem, a mi akaratunk uralkodott. Bár szervezett és lelkes csapattal talállkoztunk, a második félidő alapján megérdemelten nyertünk.

Varga Attila: – A nyomásgyakorlás nagyon fontos tényező egy mérkőzésen, nyilván vannak csapatok amik ellen nem lehet ugyanazt játszani. Tudtuk, hogy átmenetekből és pontrúgásokból veszélyes a Budafok, ezért középső zónás védekezésbe rendezkedtünk be, ami a tizenegyedig működött is. A tizenegyes után a csapat hitehagyottá vált, és bár a Budafok egyértelműen jobb csapat, nem tudom, hogy ennyivel-e, kihasználta a hibáinkat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában