Kosárlabda

2023.02.05. 08:00

Két új emberrel mennek Sopronba a tiszaújvárosiak

Férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoportjának 19. fordulójában a Dunántúlon játszik a Phoenix.

ÉM

3x3-as kosárlabda sajtótájékoztató

Fotó: KOVÁCS PÉTER

Kosárlabda: NB I/B

Férfi kosárlabda NB I/B, Zöld csoport, 19. forduló

SMAFC 1860 Soproni Egyetem – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK (Sopron, vasárnap, 17.00)

Lekli József, a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK vezetőedzője: – Elvileg teljes csapattal megyünk Sopronba, mindenki bevethető lesz vasárnap délután. Két új ember érkezett hozzánk, azt még nem árulnám el, hogy kik, de örülök, hogy velük bővült a keretünk, remélem, sokat hozzá tudnak tenni, amikor pályán lesznek. Jó kis felmérő előtt vagyunk, ami megmutatja majd, hogy hol tartunk. Pihenősök voltunk az előző körben, így két hetünk volt, ami jól jött, sokat dolgoztunk a védekezésen, a támadáson egyaránt. Nehéz meccsre számítok, mert a SMAFC hazai pályán rendkívül erős, a fiatalok közül páran az A-csoportos csapattal készülnek, és néha játszanak. Variálják a zóna-, és az embervédekezést, erre külön figyelnünk kell. Ha tartjuk magunkat a megbeszéltekhez, illetve fejben rendben leszünk, akár nyerhetünk is idegenben. Ami már elég történt meg.

Női kosárlabda NB I/B Zöld csoport, 13. forduló

DVTK U23 – Szolnoki MÁV SE (Miskolc, DVTK Aréna, szombat, 15.00)

Stefan Svitek, a DVTK U23 edzője: – Hét közben már volt egy mérkőzése a csapatnak, de a listavezető elleni, idegenbeli találkozó után ez egy nagyon másik mérkőzés lesz. Mostani ellenfelünk, a szolnoki csapat ugyanis a tabella utolsó helyén áll, nyeretlenül. Fordított párosításban, idegenben közel 100 ponttal vertük őket, vagyis nagy volt különbség. Elvileg most is annak kellene lennie, de ezúttal sem a számszerűség a lényeg, hanem az, hogy a pályára lépő fiataljaink megvalósítsák azokat a célokat, amiket a meccs előtt megfogalmazunk a számukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában