Vízilabda

2023.02.01. 20:43

MVLC: Három negyedig volt esély (fotókkal)

Hétközi bajnoki mérkőzést játszott szerdán a PannErgy-Miskolci VLC élvonalbeli férfi együttese.

PannErgy-Miskolci VLC – EPS Honvéd

Fotó: Ádám János

Férfi OB I alapszakaszának 12. fordulójában szerdán este hazai medencében ugrott vízbe a PannErgy-Miskolci VLC csapata. A borsodiak ellenfele a ,,magasabban jegyzett” EPS Honvéd volt, így aztán inkább a vendégeknek állt a zászló, az ő győzelmükre lehetett fogadni nagyobb eséllyel. A házigazdánál Molnár G. eltiltás miatt nem állt rendelkezésre, így Vidumanszky edző csak tizenegy mezőnyjátékossal számolhatott.

Az első emberhátrányt kivédekezte az MVLC, majd támadáskor centerbe rövid volt a bejátszás. A hazaiak is fórt hibáztak, a védőmunka mindkét oldalon ekkor rendben volt. A második előnyből kapufát ,,portalanított” az MVLC, az ellenakciónál Sugár a rövidbe lőtt (0-1). Hosnyánszky éppen Moravcsikot találta fejbe, Oltean blokkot bombázott, a Honvéd meg hosszan indított. Várkonyi Decker feje fölé célzott, kiválóan (1-1), ennek örült a lelátó ,,népe”. Az utolsó támadást S. Hessels vezette, de sokat úszott, lejárt az idő.

A második negyedben Lacerda szerelte Sugárt hátrányban, Decker A. pedig kapott egy ,,hasonlövést”. Moravcsik helyezkedett jól a következő fővárosi fórnál, 80 százalékos hatékonysága kimagasló volt. Hátul továbbra is remekül dolgoztak a csapatok, de a góltermés sivár volt. A házigazda büntetőt kapott, Brkic Decker A. kezét ,,simogatta” a háló helyett. Ment a labda fölé és mellé is, előnyben időt kért a Honvéd, majd addig járt a labda, amíg Simon be nem paskolta a kapuba (1-2). A két kapufához egyaránt embert állító Honvédon a miskolciak nem tudtak túljutni, miközben Gregor is gólt lőtt (1-3). Az MVLC is fórba került, szintén időzött, a centerbejátszás nem volt igazán jó.

A folytatásban

A harmadik játékrészre Farkassal a kapuban érkezett a Honvéd, akit 1.47 perc után Várkonyi avatott fel egy sarkos bombával (2-3). Előnyben blokkot tüzeltek a hazaiak, a fekete sapkás vendégek meg Moravcsikot lőtték meg. A következő előnyből Krasznai hamar egyenlített (3-3), ám Elker lövése, találata is élményszámba ment (3-4). Böröczky takarásból villantott (4-4), amitől tökéletes lett a hangulat az uszodában. Teljesen ki-ki meccs zajlott, az EPS első büntetőjét Hosnyánszky a jobb sarokba vágta (4-5). Nagy lehetőséget kapott az MVLC, ám előnyben Krasznai a jobb kapufa mellé durrantott.

Nyílt volt a mérkőzés a befejező negyed előtt, még volt esélye a bravúrra a hazai csapatnak. A Honvéd emberelőnyben Simonra játszotta ki a figurát (4-6), az MVLC a vendég cserekapust találta telibe. Sugár lövésnél a játékszer Moravcsik keze mellett ment el, a hálóba, kezdett eldőlni a csata (4-7). Hat és fél perc volt még a találkozóból, hátrányban újfent Farkas posztolt jó helyen. Fejős persze nem hibázott középen, és eldöntötte a meccset (4-8). Hesselsé volt a kilencedik fővárosi találat (4-9), a hazaiak ,,leálltak” a gólok tekintetében, nem ízlett a kapufás védekezés, ám Manhercz Á. nem (4-10). Nyíri sem (4-11), a végére nagyon kinyílt az a bizonyos olló. Nyíri újból betalált (4-12), ez lett a végeredmény.

PannErgy-Miskolci VLC – EPS Honvéd 4-12 (1-1, 0-2, 3-2, 0-7)

Miskolc, 250 néző. V.: Ercse, Ádám F.

 

MVLC: Moravcsik – Smitula (-), Krasznai (1), Nagy N. (-), Böröczky (1), Várkonyi (2), Brkic (-). Csere: Bögös (kapus), Oltean (-), Molnár B. (-), Tanczer (-), Lacerda (-), Stefanidesz (-). Vezetőedző: Vidumanszky László.

 

Honvéd: Decker A. - Kevi (-), Ekler (1), Fejős (1), Kiss B. (-), Sugár (2), Nyíri (2). Csere: Farkas (kapus), S. Hessels (1), Hosnyánszky (1), Gregor (1), Csite (-), Simon H. (2), Manhercz Á. (1). Vezetőedző: Szivós Márton.

 

Gól/emberelőnyből: 1/8, ill. 4/8

Gól/büntetőből: 0/1, ill. 1/1

 

Vidumanszky László: - Gratulálok a Honvédnak. Az első három negyed különböző volt, mint az utolsó. Az ekkor kapott 7 gól kicsit csúnya. Sajnos, volt, hogy fontos pillanatokban hibáztunk, de mínusz egy góllal mentünk az utolsó negyedre. A Honvéd védekezésére más is ráfázott már, mi is, nem szabad így szétesni.

 

Szivós Márton: - Gratulálok a csapatnak, hogy megszereztük a három pontot. Nagyon meg kellett dolgozni érte. A védekezésünk kimagasló volt, a végén, a negyedik negyedben kinyílt az olló, mert a játékosok olyan lövéseket fel mertek vállalni, amit tudnak. Az első három negyed kapkodás volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában