Jégkorong

2023.02.02. 14:13

Fejtágítón jártak Svédországban

A DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia vezetői két napos szakmai úton jártak az egyik legnagyobb svéd klubnál

Mayer Péter szakmai igazgató (jobbról) és Nagy Ádám operatív igazgató (balról) a DVTK korábbi mentoredzője, a jelenleg a HV71 utánpótlás igazgatójaként dolgozó Daniel Eriksson (középen) meghívására utazott Jönköpingbe. 

A HV71 Svédország egyik legnagyobb klubja – közölte a DVTK honlapja. A több mint 600 sportolót foglalkoztató klub, minden korosztályban a legmagasabb szintű bajnokságban szerepel, felnőtt csapatuk egy év másodosztály után, ismét Európa legerősebb bajnokságában az SHL-ben játszik. Ennek a klubnak lett tavaly tavasszal utánpótlás igazgatója az a Daniel Eriksson aki két évig a DVTK Jegesmedvék mentoredzője volt, és jelenleg a HV71-nél a felnőtt csapat alatti teljes vertikum képzésért felelős. Meghívására érkezett Mayer Péter és Nagy Ádám múlt héten Jönköpingbe, ahol megnézték a teljes infrastruktúrát, betekintést nyertek a HV71-nél zajló szakmai munkába, találkoztak a felnőtt csapat general managerével (magyar fordításban: vezérigazgatójával), Kent Norberggel, és megtekinhettek egy U20-as és egy felnőtt SHL rangadót.

(Útjuk érdekességeire az Észak-Magyarországban és portálunkon is visszatérünk.) 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában