Labdarúgás: DVTK

2023.02.11. 10:16

Az időjárás most nem lesz ellenfél

Az FC Ajka ellen játszik vasárnap, idegenben a diósgyőri labdarúgócsapat.

A DVTK (pirosban) Ajkán folytatja a menetelését

Fotó: Bujdos Tibor

A labdarúgó NB II 23. fordulójában, vasárnap 15.00-tól az FC Ajka vendége lesz a listavezető Diósgyőri VTK csapata. Az összecsapás előtt a látogatók esélyeit jegyzik magasabban a fogadóirodák, és meglepetés lenne, ha a piros-fehérek üres kézzel volnának kénytelenek hazatérni. Azzal együtt is, hogy Veszprém megyei gárda mostanában jól szerepel a bajnokágban, az övéké a második leghosszabb veretlenségi sorozat, ami hat meccsből áll. A zöld-fehérek legutóbb november 9-én kaptak ki, akkor hazai pályán azzal az MTK Budapesttel szemben maradtak alul (2-3), akiknek tőlük is hosszabb a veretlenségi szériájuk a bajnokságban (a kék-fehérek 10 meccsnél tartanak). 

Az FC Ajka a 14. forduló után a gyenge bajnoki rajtját követően, a húsz csapatos mezőny 14. helyén állt a tabellán, 4 győzelemmel, 4 döntetlennel és 6 vereséggel, ez utóbbiak között volt a DVTK otthonában elszenvedett 3-1 is. Ekkor, tavaly október végén viszont vezetőedzőt cseréltek, Kis Károly három és fél év után távozott a klubtól, utódját házon belül találták meg, addigi asszisztens edzője, Jeney Gyula vette a csapat irányítását. Vele eddig nyolc meccset játszottak, 6 győzelem mellett 1 döntetlen és 1 vereségük a mérlegük.

Nem kell félni

Félnie azonban nem kell a DVTK-nak az Ajkától, és az időjárás előrejelzések alapján a pályától sem, ugyanis az a diósgyőri játéktér hétfői állapotával ellentétben aligha lesz fagyos, ugyanis 3-8 Celsius fok lehet a meccs időpontjában a helyszínen. Ami azt ígéri, hogy a Diósgyőr tudja játszani azt a gólerős játékát, ami két hete a Soroksár SC otthonában bemutatott (0-5), függetlenül attól, hogy lesznek olyanok, akikre nem számíthat szakvezetőjük. 

– Lendületben van az ellenfelünk, hiszen az edzőcsere óta lejátszott nyolc mérkőzésükből hatot megnyertek, egyszer döntetlent játszottak, csak az MTK tudta őket legyőzni – mondta Kuznyecov Szergej, a DVTK labdarúgócsapatának vezetőedzője, majd így folytatta: – Próbálnak kreatívan futballozni, igyekeznek többször megbontani ellenfeleik védekezését, kicsit hasonlít a játékuk a miénkre, ezért érdekes mérkőzésre számítok. Bízom benne, hogy ezúttal nem kell megküzdenünk az időjárással és csak a játékra kell figyelünk. Holdampf továbbra is a rehabilitációját végzi, Könyves pedig szerdán lebetegedett, így rájuk nem számítunk. Sokat kivett a csapatból a hétfői találkozó, sajnos jelenleg több játékosunk is apróbb sérüléssel küzd, szombaton derül ki, hogy kik azok, akik biztosan elutaznak velünk Ajkára.

A listavezető DVTK és a 6. helyezett FC Ajka között jelenleg 14 pont a különbség a bajnoki tabellán, a piros-fehérek az idei két bajnokin még gólt sem kaptak, és Kuznyecov Szergej irányításával menetelnek az NB I-be visszavezető úton. Az évad közben érkezett trénerrel, a másodosztály szintjén bombaerősnek számító kerettel, eddig 14 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereségük a mérlegük. 

Várható kezdő

A DVTK várható kezdőcsapata: Danilovic – Csirmaz, Szatmári, Bárdos Medgyes – Lőrinczy, Bényei, Bertus – Gera (Jurek), Eppel, Lukács D.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!