Labdarúgás: KC-KBSC

2023.01.29. 18:00

Tíz százalékot adtak csak vissza (fotókkal)

A KC-KBSC csapata hazai pályán két gólos vereséget szenvedett a Békéscsabától.

ÉM

A hazaiaknak (kék mezben) nem jött össze a pontszerzés.

Fotó: Ádám János

A labdarúgó NB II első tavaszi, összességében 21. fordulójában vasárnap kora délután hazai pályán vívott meccset a KolorCity Kazincbarcikai SC együttese, méghozzá a Békéscsaba 1912 Előre ellen. Az észak-borsodiak a 13., a viharsarkiak pedig a 19. helyről várták a kilencven percet, azzal a tudattal, hogy a vendég lila-fehérek az ősz folyamán biztosan verték meg a Barcikát (6-1). A mindkét együttes számára kiemelten fontos alsóházi rangadóra úgy állt ki a házigazda, hogy csupán egy új ,,embere" volt a kezdő tizenegyben, a hónap elején Paksról kölcsönbe érkezett Szekszárdi Milán. A békésieknél volt egy-két ismerős arc, ugyanis korábban Lukács Raymond, és Mikló Roland is megfordult a KBSC-ben.

Nem maradtak sokáig gól nélkül a nézők, igaz, a 6. percben a hat, Csabáról Kazincbarcikára elutazó vendégdrukker örülhetett: a bal szélen futott az Előre akciója, Czékus passzolt Kitl M.-nek, aki befelé húzott, majd a 16-os vonalán álló Váradit játszotta meg. A vendégek futballistája sarokkal tette tovább a játékszert, Puskásnak, aki 13 méterről a hazai kapu jobb oldalába lőtt, 0–1. A kapott találat átírta a borsodi elképzeléseket, igyekezett ugyan aktív maradni a KBSC, de a Békéscsaba pontosan, kompakt módon védekezett. Igazából komoly ziccer nem volt, a 42. percben Pálinkás az oldalhálót találta el. Aztán a lehető legrosszabbkor, az első játékrész hosszabbításában megduplázta előnyét a vendég alakulat: nyert párharc után Horváth P. elé került a labda a középpályán, aki kiváló ütemben ugratta ki a leshatáron kilépő Czékust és Lukács R-t. Pár métert követően előbbi utóbbihoz játszott a 16-os vonala előtt, amikor már ott volt Megyeri II G., így Lukácsnak nem volt nehéz dolga az üres kapuba küldenie a labdát, 13 méterről, 0–2.

Szépítés a végén

A szünetben a mezőkövesdiekkel való koperációban Barcikán lévő Kállai Z. kapott félidőnyi lehetőséget. Az 51. percben aztán eldőlt a meccs sorsa, ugyanis harmadszor is kapituláltak a hazaiak: a térfelére visszazáró Előre a középpályán labdát szerzett, Váradi, Lukács R. volt a labda útja, aki remekül látta meg a hazai védőfalból kilépő Czékust. A vendégek játékosa kettőt tolt a labdán, 12 méterről célba vette a jobb alsó sarkot, és Megyeri II G. hiába vetődött, 0–3. Az 54. percben Nagy J. szabadrúgása után a labda Kurdics elé került, aki kapásból lőtt, Póser azonban remekül hárított. Egy óra játék után ismét váltott Varga Attila, Kurdics helyett Takács T.-t, illetőleg Hleba helyén Székely D.-t küldte csatába. Nem lehetett azt mondani, hogy ne küzdött volna, ne akart volna a KBSC, azonban a jól tömörülő Békéscsaba hatásosan állta útját a támadásoknak, a pálya első harmadában hiányzott az ötlet a Barcikától. A 68. percben a jobb oldalon akciózott a Barcika, Székely D. küldte a labdát az ötös előtt feltűnő Takács felé, azonban Póser jó ütemben lépett ki a kapujából, és térddel tisztázott a csatár elől. A mezőnyben zajlott inkább a küzdelem, a hazai együttes nem tudott szépíteni, így másodpercről-másodpercre egyre távolra került az esetleges bravúrtól. A 83. percben Máris kapott jó labdát a jobb oldalon, laposan kiválóan centerezett, és a benn érkező Zvara 12 méterről 2 méterrel a jobb alsó sarok mellé tekert. A pontszerzés nem, a találat viszont összejött a Barcikának: a ráadásban a békésiek 16-osán belül tartózkodó Szekszárdi M. kapott egy rúgást, a játékvezető 11-est ítélt, a fehér mezes látogatók hiába reklamáltak. A büntetőt Süttő végezte el, ballal a jobb alsóba lőtt, Póser az ellenkező oldalt választotta, 1–3.

KolorCity Kazincbarcikai SC – Békéscsaba 1912 Előre 1–3 (0–2)

Kazincbarcika, 250 néző. V.: Sipos (Varga, Szilágyi).

KBSC: Megyeri II G. – Szemere, Ur, Szekszárdi M., Süttő – Csatári (Kállai Z., 46.), Hleba (Székely D., 61.), Nagy J., Ádám F. (Kovács B., 76.), Kurdics (Takács T., 61.) – Pálinkás (Benkő P., 86.). Vezetőedző: Varga Attila.

Békéscsaba: Póser – Bora, Albert, Puskás G. – Zvara, Kitl M. (Futó, 78.), Horváth P., Lukács R. (Máris, 71.), Mikló (Hodonicki, 87.) – Váradi (Szabó Cs., 71.), Czékus (Talpalló, 87.). Vezetőedző: Brlázs Gábor.

Sárga lap: Lukács R. (43.), Zvara (59.), Bora (93.).
Gólszerző: Süttő (90+3., 11-esből), ill. Puskás G. (6.), Lukács R. (45+2.), Czékus (51.).
Jók: senki, ill. Bora, Albert, Czékus, Lukács R. 

Varga Attila: – Amikor heteken keresztül gyakorolsz valamit, jól sikerül a felkészülés, működnek a dolgok, majd elérkezik a bajnoki mérkőzés, és akkor tíz százalékot sem kapsz vissza edzőként, akkor ez az eredménye. Volt sok szögletünk, és rengeteg beadásunk, s talán egy labdát sikerült elfejelnünk, ellenfelünk nagyon jól állt a lábán. A Csabának talán kevesebb lehetősége volt, de ezeket jobb százalékban használta ki. Nem lehet ilyen rosszul kezdeni meccset és bajnokságot sem, van mit átbeszélnünk. 

Brlázs Gábor: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, jól álltak bele a srácok, szerencsére az első helyzetünket sikerült értékesítenünk, ez meghatározta a továbbiakat. A második félidőben átengedtük a területet a hazai csapatnak, megpróbáltunk kontrákból veszélyeztetni, ez többé-kevésbé sikerült. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, apró lépést tettünk a célunk felé. Gratulálok a csapatnak a mai teljesítményhez.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!