Labdarúgás: Mezőkövesd Zsóry FC

2023.01.31. 15:23

Nyolcaddöntőznek a negyeddöntőért

Szerdán este a fővárosban kupázik a dél-borsodi kisváros focicsapata.

Fotó: Makovics Kornél

A labdarúgó Magyar Kupában már csak tizenhat együttes maradt állva. A nyolcaddöntő keretében kiírt meccsek közül egyet szerdán játszanak: az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 18 órától csap össze az MTK Budapest másodosztályú és a Mezőkövesd Zsóry FC élvonalbeli gárdája. A továbbjutó „személyéről” ez a mérkőzés dönt, visszavágóra nem kerül sor. A játékvezető Antal Péter lesz.

A múlt és a jelen 

A kék-fehérek a második helyen állnak az NB II-ben: a 21. fordulót követően a DVTK mögött a feljutást érő pozícióból várhatják soron következő találkozóikat. Az MTK 12 győzelem és 5 döntetlen mellett 4 vereséget szenvedett, a fürdővárosiak 17 forduló után 19 ponttal a 9. helyet foglalják el az NB I-ben. Mindkét társaság győzelemmel kezdte a tavaszi szezont: a kövesdiek 1–0-ra nyertek a Puskás Akadémia FC ellen, a nagy multú pestiek pedig 2–0-ra múlták felül a Szentlőrinc csapatát.

A Magyar Kupában eddig mindkét csapat magabiztos teljesítményt nyújtott. Az MTK Budapest a sorozat 3. fordulójában a BLSZ I. osztályában szereplő XV. Kerületi Issimo SE gárdáját 8–0-ra, majd a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályban szereplő BTE Felsőzsolca együttesét 6–0-ra győzte le, így még gólt sem kaptak a kupában. Az MZSFC szintén a 3. fordulóban kapcsolódott a sorozatba. Az NB III-as Szekszárdi UFC csapata ellen 3–0-ra diadalmaskodott, majd a Komárom-Esztergom megyei I. osztályban játszó Nyergesújfalu SE vendégeként 4–1-es sikert aratott. A szerda esti nyertes bejut a negyeddöntőbe, a legjobb nyolc közé.

Egymás ellen 

A matyóföldiek eddig tizennégyszer játszottak a fővárosi gárdával az élvonalban és összesített mérlegük kiegyenlített: hat győzelem és három döntetlen mellett öt vereséget szenvedtek. A 2020-2021-es NB I-es idényben háromszor találkoztak az MTK-val: az 1–0-ás vereség mellett még gól nélküli döntetlen és 5–1-es mezőkövesdi siker született. A 2021-2022-es, ugyancsak a legjobbak mezőnyében rendezett szezonban szintén háromszor játszottak a kék-fehérekkel. Eredményeik: 1–0-ás vereség, 1–1-es döntetlen, 4–0-ás győzelem – kaptuk a statisztikát Bódi Krisztiántól, az MZSFC sajtófőnökétől.  

Cél a továbbjutás 

– A Puskás Akadémia FC ellen küzdelmes bajnoki összecsapást játszottunk – mondta Kuttor Attila, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője, majd így folytatta: – Két és fél hónap után ez volt az első tétmérkőzésünk és ez meglátszott a játékunkon, hiszen a találkozó döcögősen indult. Annak viszont örülök, hogy a meccs végére összeállt a játékunk és sikerült megszereznünk a győzelmet. Minden siker lendületet ad, mi pedig bízunk benne, hogy ez a siker növeli az önbizalmunkat a folytatásra. Számunkra minden találkozó nagyon fontos, természetesen szeretnénk a kupában is eredményesen szerepelni. Nehéz dolgunk lesz, de reméljük, hogy sikerül kiharcolnunk a továbbjutást a másodosztályú bajnokság egyik legjobb csapata ellen. 

A vendégek mesterének dolgát sérült és eltiltott nem nehezíti. A várható együttes: Piscitelli (Tordai) – Kállai K., Zahary (Pillár), Beriashvili (Lukic), Filip – Karnitski – Cseri, Nagy G. (David Babunski), Besirovic (Vajda S.) – Molnár G., Drazic.

A teljes kupaprogram 

Február 1., 18.00: MTK Budapest – Mezőkövesd Zsóry FC 
Február 7., 19.00: Vasas FC – Budapest Honvéd 
Február 8., 13.00: Monor – Paksi FC, Békéscsaba 1912 Előre – Zalaegerszegi TE FC, Iváncsa KSE – Budafoki MTE, Erzsébeti SMTK – Kisvárda Master Good. 19.00: ETO FC Győr – Debreceni VSC. 
Február 9., 19.00: Puskás Akadémia FC – Újpest FC.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában